Skip to content
Politică

USRPLUS a rămas în zodia campaniei electorale: Ipocrizie și atacuri ca din opoziție pe subiectul 10 august

Inquam Photos / Ilona Andrei
" "

Alianța USRPLUS a rămas în logica unei campanii electorale, chiar dacă aceasta construiește astăzi, alături de PNL și UDMR, ceea ce numim Guvernul României. Cei de la USRPLUS, fie că vor sau nu, reprezintă astăzi STATUL, iar decizia dată ieri în dosarul 10 august a scos la iveală ipocrizia și lipsa de asumare a celor aflați astăzi la butoanele celor mai importante instituții din România.

Mai mulţi lideri USR PLUS se declarau marți revoltaţi de decizia prin care Tribunalul București respingea cererea DIICOT de redeschidere a dosarului „10 august”, „uitând” însă că pârghiile legislative, ba chiar și Ministerul Justiției sunt acum în mâinile lor, exact așa cum și-au dorit dintotdeauna.

" "
" "

Voiculescu dă vina pe statul pe care îl reprezintă

De exemplu, într-o postare pe pagina sa de Facebook, actualul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, spunea că statul nostru ține să ne amintească din când în când pe cine servește în primul rând – pe sine – și că lucrurile nu pot rămâne așa. Ceea ce „uită” însă Voiculescu este că acum este parte a statului, astfel că jocul de glezne din campania electorală ar fi trebuit, totuși, să ia sfârșit odată ce și-a asumat această poziție.

 Practic, contribuabilul român a plătit politicieni care să îl fure și umilească, jandarmi care să îl bată, procurori care să se răzgândească dacă vor sau nu să facă dreptate și judecători care să ne spună că ni s-a părut. Statul nostru ține să ne amintească din când în când pe cine servește în primul rând. Pe sine.
Lucrurile nu pot să rămână așa, a scris Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii, pe Facebook.

Aceeași ipocrizie am întâlnit-o ieri și la Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, și la tot tandemul Barna Cioloș, care a ținut să transmită printr-un comunicat de presă că vom avea încă „o situație în care România ar putea fi condamnată la CEDO pentru că nu reușește să respecte drepturile cetățenilor ei”.

De cealaltă parte, puțin mai inspirat decât colegii săi, ministrul Justiției, Stelian Ion, s-a abținut să comenteze explicit decizia, însă a spus că „anomaliile sistemice trebuie înlăturate”, lăsând să se înțeleagă faptul că decizia pronunțată de Tribunalul București ar fi una dintre acestea.

CSM taxează USRPLUS

Totodată, într-un comunicat de presă remis PS News, Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) susține că USR PLUS ”a depăşit orice limită admisibilă a libertăţii de exprimare” și ”condamnă, cu fermitate, derapajele de limbaj în transmiterea mesajului public”. Reacția CSM vine după ce tandemul Barna-Cioloș a criticat în termeni duri decizia de clasare a dosarului 10 august. De menționat, însă, că la Ministerul Justiției ministru este în prezent USR-istul Stelian Ion.

DETALII AICI: CSM desființează acuzațiile tandemului Cioloș-Barna după sentința în Dosarul 10 august: „Un veritabil atac la independenţa judecătorului!”

Amintim că dosarul privind intervenția în forță a Jandarmeriei la mitingul din 10 august 2018 rămâne clasat, Tribunalul București a respins cererea DIICOT de redeschidere a anchetei. Prin această decizie, foştii şefi ai Jandarmeriei nu vor fi urmăriţi penal pentru intervenţia împotriva manifestanţilor.

Hotărârea a generat reacții aprinse în spațiul public, inclusiv din partea premierului Florin Cîțu, care s-a declarat dezamăgit de această hotărâre, spunând că experții analizează dacă mai există și alte căi de atac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *