Skip to content
Opinii & Analize

USRPLUS atacă statul de drept. Stelian Ion și Cătălin Drulă au pus „ranga” pe justiție

USRPLUS a ajuns un partid care lansează atacuri la adresa justiției și nu respectă legile și Constituția doar pentru a-și impune ideile, folosindu-se chiar de o rangă. Cazurile de la Ministerul Justiției și Ministerul Transporturilor sunt elocvente pentru încălcarea statului de drept din România și pentru abuzurile Guvernului, într-o perioadă în care Uniunea Europeană ne cere tocmai să respectăm legile și procedurile.

Stelian Ion continuă războiul cu CSM

Stelian Ion, ministrul Justiției, modifică legile justiției după bunul său plac, fără să se consulte cu partidele din coaliția de guvernare, cu premierul Florin Cîțu și fără să ceară avizul Comisiei de la Veneția. De asemenea, Stelian Ion a trimis proiectele spre avizare la CSM înainte de a se consulta cu colegii din coaliția de guvernare și înainte să aibă un proiect final. CSM poate da aviz doar pe proiectele finale, nu pe ideile lui Stelian Ion. Proiectele trimise de Ministerul Justiției nu au avizele interministeriale pentru că nici măcar nu au ajuns pe biroul premierului. Ministrul Justiției nu a trimis la CSM un proiect final, ci documente lipsite de valoare, care nu pot fi avizate, iar în toată această situație, intenția lui Stelian Ion este doar aceea de a căuta un nou conflict cu magistrații.

Stelian Ion continuă să sfideze Consiliul Superior al Magistraturii și să ignore decizia magistraților, așa cum a făcut și în cazul desființării SIIJ când a primit aviz negativ. Proiectele actuale pentru modificarea legilor justiției pot suferi alte modificări în orice moment. CSM nu poate da aviz pe un proiect ce se poate modifica oricând.

Ministrul Justiției provoacă acest scandal cu CSM pentru că proiectele privind modificarea legilor justiției ar aduce modificări inclusiv în privința modului în care sunt aleși membrii Consiliului Superior al Magistraturii. Într-un interviu recent, chiar ministrul Justiției recunoștea că are această intenție: „Este posibil să existe discuții chiar pe procedura de alegere și de revocare a membrilor CSM”. Nu este nici prima dată, nici ultima când Stelian Ion atacă CSM și ignoră deciziile magistraților.

USRPLUS pune ranga pe antreprenori

Încălcarea statului de drept apare și la Ministerul Transporturilor, în cazul scandalului Drulă-sindicate. Dacă în urmă cu câteva zile ministrul Cătălin Drulă cerea intervenția în forță a jandarmilor pentru a opri un protest spontan la metrou, de data aceasta ministrul a pus „ranga” pe magazinele de la metrou.

Magazinele de la metrou nu mai aveau contract pentru a-și desfășura activitatea, dar demolările construcțiilor ilegale nu se fac de către directorul Metrorex. Instanțele judecătorești nu s-a pronunțat niciodată în privința demolării acestor construcții.

Primarul Radu Mihaiu a trimis ADP Sector 2 să facă aceste demolări de magazine. Din tot scandalul nu se mai înțelege dacă acea zonă aparține de Metrorex sau de Primăria Sector 2. Radu Mihaiu, într-un interviu, recunoaște că „administratorul acestui spațiu nu este Sindomet, este Metrorex. Conform legii acest spațiu se află în administrarea Metrorex”. Prin urmare, ce caută ADP Sector 2 să facă demolări pe un spațiu controlat de Metrorex, companie aflată în subordinea Ministerului Transporturilor?

De asemenea, trebuie verificat dacă era necesară o autorizație de demolare. Nimeni nu a vorbit despre autorizație și nu știm ce document a decis demolarea. Fiind vorba de un spațiu subteran, era nevoie inclusiv de o expertiză din partea inginerilor, pentru a stabili un plan de demolare. Dacă în urma demolărilor făcute de Primăria Sector 2 va fi afectat unul dintre pereții pasajului? În acea zonă, trece trenul cu zeci de kilometri pe oră, iar orice fisură în zidurile pasajului se poate extinde imediat. Cine supraveghează că nu sunt afectate zidurile pasajului și că nu e pusă în pericol întreaga construcție a stației de metrou? Care este planul Metrorex pentru refacerea întregii zone?

Procurorii trebuie să ancheteze cum s-au făcut demolările și ce rol a avut Primăria Sector 2. Tot Radu Mihaiu mai spune că Metrorex i-a cerut Primăriei să facă acele demolări. Dar pe baza cărui document? Dacă spațiul era administrat de Metrorex, atunci Primăria Sector 2 ce rol are în tot acest scandal?

Directorul Metrorex, probabil la ordinul lui Cătălin Drulă, a luat ranga și a încercat să deschidă un magazin dintr-o stație de metrou. Aceasta este imaginea Guvernului României în relația cu mediul de afaceri: dacă superi un ministru userist, riști să te trezești cu o „rangă”. Guvernul nu respectă legislația, nu-și rezolvă problemele în instanță, nu apelează la forțele de ordine. Miniștrii USRPLUS vin cu ranga.

În urma acestor scandaluri, nu putem decât să ne întrebăm unde este statul de drept. USRPLUS a creat un stat în care se impun cei care folosesc ranga, nu cei care își caută dreptatea în instanțele de judecată. Noul stat de drept din România este ranga.

1 comentariu la “USRPLUS atacă statul de drept. Stelian Ion și Cătălin Drulă au pus „ranga” pe justiție

  1. De ce domnilor si doamnelor va mirati si sunteti nemultumiti? Nu voi i-ati votat pe USER-isti ca ,vezi doamne ,vor „reforma(!?!?)”statul?
    Poftiti, luati reforma de la Barna si de la Ciolos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *