Skip to content
Politică

USRPLUS București defilează la parlamentare cu „ministrul 2 lei” Anca Dragu, senatorul protejat de Barna și „colega” de la ASPEN

Facebook/Alianta USR PLUS

Mai avem mai puțin de o lună până la alegerile parlamentare din 2020, iar fiecare cetățean va trebui să fie atent la fiecare nume de candidat înainte de a pune votul pe lista vreunui partid. Vă prezentăm astăzi câteva personaje controversate din USRPLUS, chiar din București, și cum Dan Barna a reușit să-și pună pe  listă prietenii de la ASPEN, institut din care a făcut parte.

Anca Paliu Dragu

Pe lista USRPLUS pentru alegerile parlamentare din 2020 se regăsește Anca Paliu Dragu, fost ministru al Finanțelor, care în trecut era supărată că românii nu vor să muncească „pe 2 lei” așa cum muncesc cetățenii din alte țări. Motiv pentru care Anca Dragu a decis să nu mai mărească salariul minim din România la 1 ianuarie 2016. A stat un an la Ministerul Finanțelor, dar a demonstrat că e paralelă cu realitatea din România și întreaga ei activitate s-a concentrat pe mediul de afaceri.

Sursa foto: romaniatv.net

Tot Anca Paliu Dragu, cu un doctorat terminat în 8 ani de zile, a mai reușit și performanța să-l numească șef al corpului de control de la Ministerul Finanțelor pe Ovidiu Cătălin Matei, un militar pensionar care nu avea niciun fel de studii în domeniul economic. Tehnocrație curată!

Anca Paliu Dragu este, în 2020, pe locul 5 pe lista pentru Senat a USRPLUS, iar dacă partidul își va crește rezultatul obținut la alegerile locale, atunci fostul ministru are toate șansele să intre în Parlament sau să obțină mandatul la redistribuire. Cu ea în Senat, nu vor urma discuții despre faptul că românii nu vor să muncească pe 2 lei și cer salarii mari.

Fostul ministru din guvernul Cioloș a lucrat în trecut și pentru biroul FMI în România și este ușor de înțeles de ce i-a certat pe muncitorii români că nu mai acceptă să lucreze „pe 2 lei”.

Cristian Ghica

Pe locul 4 pe lista USRPLUS București la Senat îl găsim pe Cristian Ghica, în prezent senator USR București. Cristian Ghica a vândut componente de calculator și a fost director de vânzări în publicitate. Încă din timpul facultății acesta era director al firmei Quartz Computer SRL, în 1993.

Ghica a ajuns în politică datorită faptului că este prieten cu Nicușor Dan din anii studenției, nu pe vreun criteriu de competență sau pe baza vreunui rezultat notabil pentru societate. Tot pe baza acestei prietenii a reușit să-și negocieze și în 2020 locul 4 pe lista pentru Senat. Într-o înregistrare audio, Cristian Ghica se lăuda colegilor din partid că și-a negociat locul cu oamenii lui Dan Barna: „am o susţinere de la oamenii cei mai grei din tabăra liberală (tabăra lui Dan Barna din USR  – n.r), pentru că, de-a lungul acestor patru ani, chiar dacă ne-am luptat şi ne-am dat cu capul de pereţi, eu am fost om de cuvânt.”

Foarte interesantă este și declarația lui de avere, publicată pe site-ul Senatului. Deține 20 de terenuri agricole, dintre care 18 sunt doar în satul Dobra, din județul Dâmbovița, cumpărate toate în 2008. Cu atâtea terenuri, Ghica pare că a cumpărat un sat întreg.

În 2017, la prima sa declarație de avere în Senat, Cristian Ghica declara un credit de 150.000 de Euro la Alpha Bank, scadent în 2032. În doar un an de zile, Ghica a reușit să scadă suma la 105.862,77 Euro, deși nici toate veniturile lui din acel an nu au ajuns la 45.000 de Euro, cât declarase că ar fi achitat la bancă. Din 2017 și până în 2018, împreună cu soția lui declaraseră venituri de 149.252 lei (circa 33.000 de Euro). Dacă Ghica ar fi făcut foamea un an de zile tot n-ar fi reușit să plătească atâția bani. După 2018 nu a mai reușit să-și achite datoria și din declarația de avere reiese că ar avea două dosare de poprire.

USRPLUS fiind un partid al antreprenorilor bogați nu se poate spune că senatorul Ghica este sărac. Ce om sărac din România deține 20 de terenuri agricole la 60 de km de București și în Buftea?

Oana Țoiu

Oana Țoiu este un nume nou pe lista USRPLUS pentru București, chiar dacă a lucrat în guvernul Cioloș, având funcția de secretar de stat la Ministerul Muncii. Ministerul Muncii a fost condus și de Dragoș Pîslaru care acum a ajuns europarlamentar USRPLUS. Guvernul Cioloș rămâne în memoria colectivă ca fiind cel care a propus o lege a salarizării discriminatorie. Chiar Dacian Cioloș critica public măririle de salarii pentru bugetari.

Oana Țoiu este un speaker motivațional la TEDx și trainer la o școală de antreprenori. A reușit să ajungă în jurul „tehnocraților” lui Cioloș prin Institutul Aspen, care pare o „școală de formare” pentru USRPLUS. Atât Dan Barna, cât și Oana Țoiu au făcut parte din institutul ASPEN, frecventat de cei mai importanți oameni de afaceri din România. Dragoș Pîslaru a fost și el speaker la ASPEN. Anca Paliu Dragu, amintită mai sus, a trecut și ea pe la ASPEN. Vlad Voiculescu a trecut pe la ASPEN, chiar în același an cu Oana Țoiu. ASPEN România este condus de Nic Voiculescu, unchiul lui Vlad Voiculescu. Guvernul Cioloș ar fi trebui să se numească guvernul ASPEN.

Marea performanță a Oanei Țoiu este aceea că nu l-a criticat pe Dan Barna și a ajuns pe locul 3 pe lista USRPLUS pentru Camera Deputaților în București. Va fi deputat după ziua de 6 decembrie, având fotoliul asigurat, după o întreagă carieră în jurul oamenilor de afaceri din România. Nu trebuie să ne surprindă deloc că USRPLUS e un partid concentrat pe problemele bogaților și caută să facă viața mai ușoară companiilor, nu cetățenilor.

În concluzie, pentru a avea succes în USRPLUS contează foarte mult cercul de prieteni. Dan Barna a reușit să-și pună pe lista pentru alegerile parlamentare toți prietenii din jurul său, sacrificându-i pe cei care l-au criticat în ultimul an pentru rezultatele slabe.

 

 

 

1 comentariu la “USRPLUS București defilează la parlamentare cu „ministrul 2 lei” Anca Dragu, senatorul protejat de Barna și „colega” de la ASPEN

  1. KOREKT ! PNL/PDL/ PMP sunt plini de KOMPETENTA si promovarile la „dinsi e doar pe Competenta” o sa-i votez , NU vreau „Fara Hotie ” !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *