Skip to content
Politică

USRPLUS, fără șanse la primărie în marile orașe din țară. De la criză de lideri, la lipsă de credibilitate și competență 

PS News

USRPLUS demonstrează în continuare că este un partid mic care nu poate produce nici măcar un lider pentru scena politică din România. Lista cu candidați pentru primăriile din marile orașe nu le dă nicio șansă la victorie pentru alegerile locale din 2020.

Chiar dacă inițial USRPLUS se lăuda cu faptul că strânge foarte multe voturi în orașele „universitare” din țară, realitatea îi contrazice grav și niciun candidat USRPLUS nu are șanse să câștige primăria în marile orașe ale țării.

Stelian Ion se bate pentru funcția de primar al orașului Constanța, dar toate sondajele îl arată pe locul 3. Lupta pentru primăria Constanța se dă între Virgil Chițac, candidatul PNL, și Decebal Făgădău, candidatul PSD. USRPLUS a ales să provoace un război cu PNL în Constanța, ceea ce nu pare să-l ajute. De-a lungul timpului, Stelian Ion a fost implicat în mai multe scandaluri, de la relațiile sale cu Radu Mazăre, până la garsoniera ANL pe care ar fi obținut-o într-un mod suspect, ridicând multe semne de întrebare.

Cosette Chichirău își dorește victoria la Primăria Iași, cu o campanie anti-Mihai Chirica și anti-PNL. După ce Costel Alexe l-a recrutat pe Mihai Chirica în Iași, Cosette Chichirău a început ofensiva la PNL. Dar în timp ce USRPLUS acuza traseismul evident din PNL, Cosette Chichirău s-a gândit să-l aducă în partid pe Marius Bodea, fost deputat PNL, și să-l pună direct candidatul USRPLUS pentru Consiliul Județean Iași. PSD stătea bine în sondaje și fără Mihai Chirica, dar diferența e că acum PNL are prima șansă. USRPLUS ar putea să se trezească pe locul trei în cursa pentru Primăria Iași. Contează doar cât de afectat va fi Mihai Chirica de toate scandalurile în care a fost implicat, după ce s-a descoperit inclusiv că bebelușul său de câteva luni are deja cumpărată o casă.

În Brașov situația este asemănătoare. Deși George Scripcaru a fost și este implicat mereu în scandaluri, inclusiv de corupție cu dosare la DNA, brașovenii îl votează în continuare într-un număr foarte mare. Allen Coliban, candidatul USRPLUS, este cel care îi pune cele mai mari probleme actualului primar, PSD pare scos din jocul pentru Primăria Brașov. Allen Coliban este useristul cu cele mai mari șanse să câștige o primărie importantă din țară și ar putea strânge foarte multe voturi anti-Scripcaru. Dar de mai bine de 16 ani, George Scripcaru reușește să-și mențină scaunul. Brașovenii nu sunt atrași de discursuri anti-justiție, iar scandalurile nu reprezintă o atracție pentru ei.

Situația din Cluj este clară pentru toată lumea – Emil Boc va obține un nou mandat de primar. Emanuel Ungureanu, candidatul USRPLUS, se bate pentru locul 2 în cursa pentru Primăria Cluj. Cu un PSD slab în Ardeal, USRPLUS are șanse mari să-și asigure locul 2. Înfrângerea din Cluj le va arăta celor din USRPLUS că nu contează nici gradul de educație al electoratului, nici starea lor financiară, nici mediul în care au crescut. USRPLUS efectiv nu are o ofertă electorală bună, care să convingă votanții și nici nu știe ce vrea să facă în politică, mai ales de când aflăm că membrii USRPLUS urmăresc doar contractele cu statul.

La Timișoara e mult scandal, dar puține rezultate. Dominic Fritz este candidatul USRPLUS pentru Primăria Timișoara, venit din Germania să candideze în România. De asemenea, în Germania acesta a fost în echipa unui fost președinte german, dar nu se observă să fi adus vreo mare schimbare de strategie sau discurs în România, și nu a împrumutat niciunul dintre subiectele politice din Germania. Diferența din sondaje, înainte de începutul campaniei electorale, era de 10 procente între Nicolae Robu și Dominic Fritz. Cât de eficientă a fost sau n-a fost campania USRPLUS vom afla săptămâna aceasta, dar cert e că Nicolae Robu are în continuare prima șansă la victorie, deoarece Dominic Fritz nu propune nicio mare schimbare, ci doar atacă pe chestii mărunte, care oricum n-ar schimba viața cetățenilor. În același timp, după ziua votului diferența dintre cei doi ar putea fi chiar mai mare de 10 procente, în favoarea candidatului PNL, dacă Dominic Fritz nu a convins electoratul.

În apropiere de Timișoara este și Oradea, unde PNL, prin baronul Ilie Bolojan, continuă să domine. Ilie Bolojan va candidat pentru Consiliul Județean, dar va trimite multe voturi către Florin Birta, candidatul PNL pentru primărie și viceprimar al orașului Oradea. Ioana Mihăilă, candidata USRPLUS, nu are notorietate nici măcar pe scena politică din Oradea și rezultatul ei va depinde doar de ceea ce poate strânge USRPLUS.

Pe lângă aceste orașe, se mai pot adăuga și sectoarele din București. Simona Spătaru, candidata PNL-USRPLUS, nu are nicio șansă la victorie pentru Primăria Sector 4, iar Radu Mihaiu, candidatul PNL-USRPLUS, este pus în umbră de Dan Cristian Popescu în lupta pentru Sectorul 2. Și în ultimele zile, nimeni nu mai are încredere că Nicușor Dan, candidatul PNL-USRPLUS, mai poate să o învingă pe Gabriela Firea la Primăria București, după ce s-a aflat că Dan a apărat interesele afaceriștilor care construiesc ilegal restaurante în parcul Orășelul Copiilor, din Sectorul 4.

USRPLUS nu are prima șansă la victorie nici în Sibiu, Craiova, Târgu Mureș și lista este mult mai lungă. Cert e că USRPLUS nu a înțeles că la alegerile locale contează foarte mult candidatul, nu partidul. Și atunci când te bați cu un primar în funcție care n-a făcut mari greșeli, îți trebuie un candidat cu notorietate pentru a-l învinge, mai ales într-un oraș cu sute de mii de locuitori.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *