Skip to content
Politică

USRPLUS nu renunță la Vad Voiculescu. Cioloș este singurul care poate decide retragerea ministrului

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

USRPLUS nu renunță la Vlad Voiculescu. Surse din cadrul alianței au precizat pentru PS News că Dacian Cioloș, singurul care îl poate înlocui pe Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătății, refuză să facă un astfel de pas, în ciuda controverselor în care este implicat șeful de la Sănătate.

„Nu se pune problema înlocuirii lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătății”, ar fi precizat Dacian Cioloș în debutul ședinței Alianței USRPLUS care are loc la momentul publicării acestui articol.

" "
" "

Potrivit pactului semnat la încheierea coaliției de guvernare, fiecare lider de partid decide pentru miniștrii săi, iar remanierea unui ministru fără acordul partidului duce la încălcarea acordului de guvernare și implicit la ruperea alianței. Astfel, înlocuirea lui Vlad Voiculescu se poate face de către Florin Cîțu doar prin acordul lui Dacian Cioloș, liderul PLUS. Asta și pentru că sentința de fuziune a PLUS cu USR încă nu a fost publicată.

Amintim că primvicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a declarat înainte de BEx că premierul este „cel care cere înlocuirea unui ministru” și că în deciziile sale Florin Cîțu „se bucură nu doar de sprijinul PNL, ci și de sprijinul președintelui României.

În ceea ce privește situația din coaliție, Rareș Bogdan a spus că „situația nu este atât de gravă” și că „situația e mult mai liniștită în coaliție decât pare din afară”.

Deocamdată nu discutăm despre demiteri, discutăm despre un lanț al vinovățiilor”, a răspuns el, întrebat dacă va sprijini o cerere de demitere a lui Vlad Voiculescu.

Totodată, așa cum PS News a scris AICI, Ludovic Orban le-a spus celor prezenți la ședință că nu interzice criticarea lui Vlad Voiculescu, însă „nu recomandă”.

„Trebuie să vă gândiți și că această coaliție s-ar putea destrăma din cauza lui Vlad Voiculescu”, le-a spus Ludovic Orban celor prezenți.

Răspunderea politică pentru menținerea lui Voiculescu în funcție aparține în exclusivitate USR PLUS”, a mai spus Orbann.

Facem precizarea că premierul Florin Cîțu nu participă la ședința PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *