Skip to content
Politică

USRPLUS se pregătește să mimeze o confruntare Barna-Cioloș la Congresul din toamnă. Înțelegerea pe care ar fi făcut-o cei doi

INQUAM Photos / Octav Ganea

USRPLUS se pregătește să mimeze o confruntare între Dacian Cioloș și Dan Barna pentru funcția de președinte al formațiunii politice, la Congresul anunțat în toamnă, au precizat surse politice pentru PS News. Astfel, cei doi lideri s-ar fi înțeles într-o discuție privată să candideze împreună la alegerile din 2024, în tandemul premier – președinte, iar la Congresul din toamnă să obțină amândoi poziții de șefi cu denumiri diferite, au mai precizat surse politice.

Aceștia își vor anunța oficial candidatura zilele viitoare, după finalizarea alegerilor din teritoriu.

Decizia vine după ce Dacian Cioloș i-a propus colegului său de partid Dan Barna, în perspectiva Congresului USR PLUS din toamnă, să nu candideze niciunul pentru șefia partidului și să susțină un alt candidat, iar vicepremierul a refuzat. Co-preşedintele USR-PLUS Dan Barna a replicat că este un proiect la care munceşte de patru ani şi că are „foarte mare încredere în înţelepciunea colegilor” săi de partid.

„Este întotdeauna o chestiune de mesaj politic. Eu am participat la toate luptele şi la toate confruntările pe care USR PLUS le-a avut. Intenţionez să merg mai departe, pentru că eu cred foarte mult că USR PLUS este un partid care pe termen lung va avea un cuvânt greu în politica din România.

Am spus deja, proiectul USR PLUS este un proiect la care muncesc de patru ani de zile. Este un proiect asumat. Am foarte mare încredere în înţelepciunea colegilor mei”, a declarat la acea vreme Dan Barna.

Facem precizarea că președintele USRPLUS, rezultat din fuziunea celor două partide, va fi decis la Congresul care va avea loc pe 2 octombrie. Însă bătălia pentru putere a început deja, odată cu alegerile care au loc în organizațiile județene. Filialele USRPLUS au termen până la începutul lunii iulie pentru a-şi alege conducerile în urma fuziunii. Alegerile din filiale sunt considerate un prim semnal în perspectiva alegerilor pentru preşedintele formaţiunii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *