Skip to content
Opinii & Analize

USRPLUS și-a dat arama pe față: alianța nu este interesată de suferința românilor din spitale

marinela-anghelus-editorial (1)

Alianța USRPLUS și-a dat miercuri, 14 aprilie, arama pe față. Tandemul Barna-Cioloș continuă și la această oră, total iresponsabil, să boicoteze ședințele organizate de premierul Florin Cîțu, după ce Dan Barna a refuzat să preia interimar conducerea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, iar mandatul a fost preluat tot de actualul șef al Executivului.

Practic, refuzând să preia interimatul Ministerului Sănătății, într-o perioadă extrem de complicată pentru România, Dan Barna dovedește că pentru el și alianța din care face parte, sunt mai importante negocierile politice și jocul pe funcții decât viața cetățenilor. USRPLUS să dovadă în acest caz de imaturitate, și mai grav, de empatie față de cetățenii care i-au votat și și-au pus speranțele în ei.

Pentru cei de la USRPLUS, astăzi, oficial, pandemia nu a mai contat. Nu a mai contat faptul că România a înregistrat miercuri 4.076 de cazuri noi de COVID-19. Sau că 164 români infectați cu coronavirus au murit. Sau că la ATI sunt internați 1.521 de pacienți COVID. Sau că spitalele nu mai fac față, că medicii sunt epuizați și mulți dintre ei depășiți de situație. Că mai avem doar câteva locuri la Terapie Intensivă. Nimic din toate acestea nu au mai contat pentru tandemul Barna-Cioloș. Astăzi s-a vorbit despre jocuri politice. Nimic mai mult.

Fără doar și poate, destabilizarea politică a fost pusă bine la cale cu mult timp în urmă de echipa lui Vlad Voiculescu. Ordinul semnat de fostul secretar de stat din ministerul Sănătății Andreea Moldovan, care prevede noile criterii pentru carantinarea unei localități, a fost dat tocmai pentru a genera acest impas politic și a fost apogeul unui plan bine gândit de echipa lui Voiculescu. Mutarea a fost făcută intenționat. Pentru că în realitate, nimeni din USR sau PLUS nu își dorea o schimbare a criteriilor de carantinare, iar acest lucru a fost recunoscut indirect chiar de către Dragoș Tudorache de la PLUS. Ordinul a fost dat tocmai pentru a genera o resetare a negocierilor USR și PLUS cu cei de la PNL și UDMR și în spiritul Congresului ce ar urma să aibă loc în Alianța USRPLUS.

Acum, tandemul Barna-Cioloș încearcă să îl momească pe Ludovic Orban cu funcția de premier pentru a-l convinge să-l arunce pe Florin Cîțu din Guvern. Strategia USRPLUS este să-i destabilizeze pe liberali și să îl răzbune pe Vlad Voiculescu prin schimbarea lui Florin Cîțu de la șefia Executivului. Iar asta spune multe despre cele două partide aflate în alianță, mai ales în contextul în care tot aceștia, în urmă cu patru luni au respins vehement varianta Ludovic Orban premier, susținând că acesta nu este un partener de încredere și că nu se ridică la înălțimea principiilor morale impuse de noua guvernare reformistă.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *