Skip to content
Alegeri locale 2020 Politică

USRPLUS vine cu un traseist de la PNL pentru Primăria Alba Iulia. Protejatul lui Mircea Hava, șanse mari la victorie

PS News

Lupta pentru Primăria Alba Iulia se va da între PNL și USRPLUS, după ce PSD a ales să trimită în campania electorală un necunoscut chiar și pentru scena politică locală din oraș. De fapt lupta va fi între doi foști colegi de partid, pentru că noul candidat USRPLUS provine din PNL, asta deși Dan Barna spune că e împotriva traseismului.

Voicu Paul, PNL – protejatul lui Mircea Hava

Voicu Paul va fi candidatul PNL pentru Primăria Alba Iulia, la alegerile locale din 2020, și acesta este impus de către Mircea Hava, care 20 de ani a dominat orașul și județul. Voicu Paul este cunoscut ca fiind mâna dreaptă a fostului primar și, de asemenea, 20 de ani l-a ajutat pe Mircea Hava să conducă primăria.

Voicu Paul este viceprimar al orașului, dar a ajuns primar interimar după ce Mircea Hava a câștigat mandatul de europarlamentar. Ulterior, Mircea Hava l-a sprijinit pe Voicu Paul și l-a ajutat să obțină candidatura din partea PNL, îndepărtându-l din partid pe Gabriel Pleșa, care mai târziu a plecat la USR.

Voicu Paul, sursa foto: Facebook

Rivalitatea din partid dintre cei doi se va extinde și în campania electorală. Voicu Paul trebuie să demonstreze că este un urmaș demn al lui Mircea Hava, iar Gabriel Pleșa va dori să le arate celor din PNL că au mizat pe omul greșit.

Deși PNL Alba Iulia susține că l-a desemnat pe Voicu Paul pe baza unui sondaj, totuși nu au prezentat și cifrele. Misterul din jurul acestui sondaj ridică multe semne de întrebare. În orice caz, o victorie pentru Voicu Paul ar însemna că Mircea Hava își continuă domnia la Alba Iulia.

Gabriel Pleșa, traseist în USR

Deși USRPLUS se declară împotriva traseiștilor, l-a recrutat imediat pe Gabriel Pleșa, tot viceprimar, și l-a desemnat candidat al partidului pentru Primăria Alba Iulia, la alegerile locale din 2020. La început de 2020, Pleșa a demisionat din Consiliul Local și din funcția de viceprimar pentru a se dedica noului partid.

Gabriel Pleșa, sursa foto: Facebook

Gabriela Pleșa a reprezentat în PNL vechea aripă a partidului, care nu a acceptat fuziunea cu PDL în Alba Iulia. Acest lucru nu a împiedicat PNL să funcționeze, dar în 2020 poate împiedica PNL să obțină victoria.

Potrivit unui sondaj USR, prezentat de adevarul.ro, Gabriel Pleșa ar avea un nivel de încredere de 64% și o notorietate de 50%. În schimb, Voicu Paul avea o cotă de încredere de 54,3% și o notorietate de 60,12%. Lucru care poate fi ușor explicabil prin faptul că e promovat de Mircea Hava.

Candidatul USRPLUS este un om de afaceri din Alba Iulia, care deține, împreună cu fratele său, două firme, printre care una de materiale de construcții. În 2019, firma care vinde materiale de construcții a avut 35 de contracte cu statul, potrivit presei locale. Așa cum îi stă bine oricărui userist, Pleșa a fost abonat la banii statului indiferent de partidul din care a făcut parte.

Alin Stanciu, PSD

PSD știe că are șanse mici la victorie și îl propune pe Alin Stanciu pentru Primăria Alba Iulia, la alegerile locale din 2020. Despre candidatul PSD nu se știe nimic, este la prima experiență în politică și se luptă pentru locul 3.

Sursa foto: alba24.ro.

Știm doar că Alin Stanciu a absolvit Universitatea Politehnica din Timișoara și în prezent este un om de afaceri din Alba Iulia. Fără notorietate pe scena politică, îi va fi aproape imposibil să lupte cu protejatul lui Mircea Hava sau cu candidatul traseist al USRPLUS.

Gheorghe Beliu, Pro România

Pro România va intra în campania electorală cu Gheorghe Beliu, care speră să câștige Primăria Alba Iulia. Acesta este avocat în oraș și a lucrat pentru mai multe companii. În campania electorală, Beliu a lansat un subiect de dezbatere privind infracționalitatea din oraș, dorindu-și un oraș mai sigur. Fără experiență în politică, îi va fi imposibil să se apropie de Voicu Paul și Gabriel Pleșa.

Sursa foto: opiniatransilvana.ro.

Bogdan Lazăr, ALDE

Candidatul ALDE pentru Primăria Alba va fi Bogdan Lazăr. Acesta încearcă să-și construiască notorietatea cu atacuri la Voicu Paul și Gabriel Pleșa. Fără un partid puternic în spate, Lazăr nu se face auzit pe scena politică locală. Marea provocare pentru candidatul ALDE va fi să treacă de pragul de 5% și să prindă un loc în Consiliul Local Alba Iulia.

Sursa foto: abnews.ro

Marius Adrian Hațegan, PMP

PMP mizează pe Marius Adrian Hațegan la Primăria Alba Iulia, la alegerile locale din 2020. Numai că acesta este la a treia candidatură, deși campania nici n-a început. Prima dată, Hațegan a fost anunțat candidat din partea AUR (Alianța pentru Unirea Românilor) și apoi voia să fie independent. Într-un final, a ajuns candidatul PMP. Hațegan are șanse mici să treacă de pragul de 5%, neavând o imagine politică la nivelul orașului și nici un electorat fidel din partea vreunui partid.

Marius Adrian Hațegan, în dreapta, sursa: albaiuliainfo.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *