Uzina de armament din Dragomirești a devenit anul trecut cel mai mare importator din Ucraina

Sursă foto: romarm.ro

Războiul din Ucraina a schimbat fluxul de marfă dinspre statul vecin și rolul Ucrainei în aprovizionarea industriei locale. În 2023, în topul celor mai mari importatori de mărfuri din Ucraina au intrat patru nume noi printre care, direct pe poziția fruntașă, producătorul de armament Uzina de Produse Speciale Dragomirești, o filială a Companiei Naționale „ROMARM” S.A..

Uzina de Produse Speciale Dragomirești, o filială a Companiei Naționale „ROMARM” S.A unde se produc arme și muniții, a devenit anul trecut cel mai mare importator de produse din Ucraina, arată o analiză realizată de Economica pe baza datelor Institutului Național de Statistică aferente primelor zece luni ale anului trecut, ultimele disponibile.

Compania cu afaceri ce au atins în 2022 80,4 milioane de lei, de peste 7 ori mai mare decât cu un an în urmă și care a trecut de la pierderi de 4,4 milioane de lei la un profit net de 7,3 milioane de lei,  este deținută, potrivit Termene.ro, de către statul român, prin Ministerul Economiei și Compania Națională Romarm.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: