Skip to content
Politică

V. Negrescu, semnal de alarmă: Trebuie să reflectăm asupra viitorului Europei!

aradreporter.ro

Procesul de aderare a României la Uniunea Europeană a început în 1993, odată cu semnarea la 1 februarie, a Acordului european instituind o asociere între Comunitățile Europene și statele membre ale acestora, pe de o parte, și România, pe de altă parte.  Acest acord recunoștea obiectivul țării de a deveni membru al Uniunii și prevedea asistență financiară și tehnică din partea acesteia. Astfel, procesul de aderare a fost unul lung și plin de eforturi depuse de către diplomații români.

Cel mai tânăr europarlamentar al României, Victor Negrescu a participat la Conferința “10 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană”, alături de S&D și familia social-democrată europeană din care face parte și laudă contribuția acestora cu privire la construcția României europene.

“După 10 ani, iată că trebuie să reflectăm asupra viitorului Europei, Brexit, alocarea fondurilor europene dar și despre măsurile și politicile pe care grupul nostru politic european trebuie să le implementeze pentru a face Uniunea Europeană mai echitabilă și mai apropiată de nevoile reale ale cetățenilor europeni”, afirmă acesta într-un mesaj postat pe pagina sa de socializare.

Astfel, europarlamentarul lansează un mesaj cu privire la o analiză minuțioasă asupra viitorului Europei, ce în prezent se confruntă cu mari probleme economice și politice, la care se adaugă și coșmarul reprezentat de Brexit. În urma acestei acțiuni Marea Britanie a dat o lovitură în fundanției europene.

Alături de Victor Negrescu s-au numărat: Viorica Dăncilă, liderul delegației de europarlamentari PSD, Marius Alexandru Dunca, ministrul Tineretului, dar și Gabriel Horia Nasra, Petre Florin Manole, Roxana Natalia Pațurca, Radu Costin VasilicăCristian Ioan Videscu, Adrian Mocinoiu, Mihai Mohaci, Cristina Mariana Stocheci și Mihai Valentin Popa.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *