Skip to content
Video

V. P. Dobre demască implicațiile „revoluției fiscale”. Durere în buzunarele românilor EXCLUSIV

www.presalocala.com
" "

Invitatul interviurilor video Psnews.ro de miercuri a fost vicepreședintele PNL și fost ministru delegat pentru Administrație în primul guvern Victor Ponta (mai-august 2012), Victor Paul Dobre.

Cu acest prilej, vicepreședintele PNL a dat detalii despre cele mai recente evenimente din sfera economică, respectiv ce ar trebui să înțeleagă contribuabilul obișnuit din noile prevederi fiscal-bugetare. În acest context, Victor Paul Dobre a explicat că, mai degrabă, ar putea fi numit un haos fiscal, decât o revoluție fiscală, pentru faptul că „se impune sutelor de mii de întreprinderi să schimbe totul”, într-o perioadă foarte scurtă.

" "
" "

„În opinia mea, nu este o revoluție fiscală, ci se va crea un haos fiscal. La 1 ianuarie, în termen de două săptămâni- practic de la Crăciun până după Sfântul Ion este perioada sărbătorilor, funcționăm așa cum funcționăm- le impui sutelor de mii de întreprinderi ( de la micul vânzător care are o gheretă, vinde câteva produse și are 2 salariați, până la marile întreprinderi cu 7-8-10 mii de salariați ), să schimbe totul, să schimbe contracte, în termen de 20 de zile; să se alinieze la prevederile Split-ului TVA care nici acum nu sunt clare.

Ordonanța în vigoare, deocamdată, este cea dată de Guvern și garantat e haos în economie. Cea care s-a corectat la Senat, încă nu e în vigoare, pentru că ea trebuie să treacă de Camera Deputaților, să fie adoptată și să meargă la promulgare. Suntem în 5 decembrie, dacă tot procesul se respectă, probabil undeva la 15-20 decembrie…La 1 ianuarie intră în vigoare chestiunea cu cheltuielile de asigurări sociale, adică zăpăcești tot mediul economic; creezi niște probleme uriașe; afectezi administrațiile locale prin reducerea impozitului pe venit. Practic, nu mai scapă nimeni! Inclusiv generația dumneavoastră, cu fondul de pensii, care și acela e pândit de PSD. Din punctul meu de vedere, fac o construcție bugetară, pe niște prevederi care vor crea haos în Finanțe și, pe de altă parte, pe o supralicitare a veniturilor, pentru că de aici e tot jocul: ridic veniturile, ca să zic că acopăr cheltuielile și la sfârșit când trag linia, e o nenorocire!”, a precizat Victor Paul Dobre.

Mai mult, în ceea ce privește trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat, fostul ministru delegat pentru Administrație în primul guvern Victor Ponta (mai-august 2012) a precizat că vor exista implicații procedurale și că, în plus, „nu toți angajatorii vor respecta acest transfer”.

„Deci în primul rând vor fi implicații procedurale și…nimeni nu a făcut acest lucru, niciun stat. A existat întotdeauna acel principiu, introdus de nemți când au creat sistemul, al unei responsabilități echilibrate între angajați și angajator. Eu sunt convins că nu toți angajatorii vor respecta acest transfer și nu vor fi afectate masiv salariile nete ale românilor”, a spus vicepreședintele PNL .

Chestionat dacă va exista totuși o scădere a salariilor, Victor Paul Dobre a răspuns afirmativ, adăugând că sectorul cel mai afectat va fi cel al întreprinderilor mici și mijlocii.

„Sigur că salariile vor scădea, mai ales în sectorul întreprinderilor mici și mijlocii care ar trebui să fie sectorul care preia forță de muncă, motorul”, a menționat Victor Paul Dobre.

Urmăriți secvența de la minutul 15:30 până la minutul 19:20

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *