Skip to content
Politică

V. Voiculescu, atac la Bodog: Nu a făcut nimic pentru a opri exportul paralel de medicamente

cancan.ro + doctorulzilei.ro

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu arată din nou cu degetul spre Florian Bodog, în scandalul imunoglobulinelor. Ministerul Sănătăţii putea să asigure medicamentele necesare bolnavilor. Cu toate acestea, o parte din imunoglobulina de care pacienţii romani aveau atâta nevoie a fost expediată în străinătate, atrage atenția Vioculescu care susține că Florian Bodog nu a luat nicio măsură, deși avea toate pârghiile necesare, încă de la începutul anului.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Vlad Voiculescu atrage atenția asupra faptului că exportul paralel de medicamente devine o adevărată crimă din momentul în care îi lasă pe pacienții români fără tratamentul de care au nevoie.

În acest sens, redăm postarea așa cum se găsește aceasta pe pagina de Facebook.

UNDE S-AU DUS ULTIMELE IMUNOGLOBULINE VÂNDUTE ÎN ȚARĂ? LA EXPORT PARALEL…
Nu doar că a eliminat Lista Medicamentelor Esențiale, forțând astfel producătorii de imunoglobuline să părăsească piața românească… dar Ministerul Sănătății a permis ca 100 de cutii de imunoglobuline să meargă la EXPORT PARALEL (lotul cu nr. nr. 4359800016 conținând peste 100 de cutii de Privigen fiind revândut în străinătate la un preț mai bun), după cum arăta Vlad Mixich aici: http://bit.ly/2APUKch.

Asta deși domnul ministru Bodog avea atât INFORMAȚIILE (sesizări ale pacienților la www.medicamente-lipsa.ro și notificările producătorilor) cât și BAZA LEGALĂ pentru a opri acest export paralel!

Exportul paralel de medicamente este o practică legală atât timp cât nu lasă pacienții români fără medicamente. Din acel moment, devine o crimă. Una profitabilă, una încurajată chiar de statul român, cu precădere în mandatele domnilor Bănicioiu și Bodog.

Rămâne însă întrebarea: oare doamna care a murit weekendul trecut la Alba Iulia ar fi putut fi salvată dacă acele cutii nu ar fi plecat la export paralel? Dar dacă domnul Bodog ar fi recunoscut problema la timp în loc să pretindă că „aceasta e o informație lansată de fostul ministru pe facebook”?
#share să înțeleagă toată lumea unde se termină patriotismul lor…
#statparalel
#exportparalel”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *