Va ajunge Ministerul Culturii la PNL? Lucian Romașcanu: N-am dat concurs pentru acest post

Inquam Photos / Octav Ganea
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

„N-am dat concurs pentru acest post”, a răspuns ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, la întrebarea dacă postul său va fi dat liberalilor la rocada guvernamentală.

Pe de altă parte, ministrul a admis că și-ar dori să rămână la conducerea ministerului.

„Nu știu care va fi rezultatul final. În ceea ce privește negocierile, nu sunt implicat.

Eu pot să vă spun un singur lucru, sunt la al doilea mandat în fruntea Ministerului Culturii. Am făcut tot ceea ce am putut și tot ceea ce m-am priceput ca să pot duce acest domeniu înainte, am avut un buget cu 45% mai mare anul trecut, cu 20% mai mare anul acesta, am avut pentru prima oară preempțiune pentru achiziția manuscriselor lui Cioran, Eliade, am luat Jurnalul Reginei Maria, suntem pregătiți să exercităm dreptul de preempțiune pentru a cumpăra o clădire pentru Muzeul Ororilor Comunismului, legislația, Codul Patrimoniului e foarte aproape de a fi repus în dezbatere publică.

Decizia mai departe este una politică și nu pot să fac decât să o accept”, a spus Lucian Romașcanu, întrebat dacă Ministrul Culturii va fi cedat PNL la rocada guvernamentală.

„E o zicere: «N-am dat concurs pentru acest post». Odată ce ajungi într-o asemenea demnitate, singurul lucru pe care trebuie să-l faci este să faci tot ce poți să-ți duci cu onoare și succes la sfârșit mandatul”, a mai spus ministrul, citat de gandul.ro.

Întrebat dacă și-ar dori să continue la Ministerul Culturii, el a răspuns: „Mi-aș dori să rămân pentru continuitate”.

 

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: