Va ceda Marcel Ciolacu în fața radicalilor din partid? Liderul PSD împins să dinamiteze Coaliția

Radicalii din PSD forțează o linie dură în raport cu PNL. Această tabără vrea să-i dea afară pe liberali de la guvernare și să-l forțeze pe Marcel Ciolacu să-și asume candidatura la prezidențiale.

Grupul radical apelează la un subterfugiu electoral, respectiv organizarea alegerilor prezidențiale în luna septembrie. Calculul acestui grup este simplu: românii nu vor fi atenți la dezbaterea electorală, iar PSD va avea șansa să câștige fotoliul prezidențial.

Furia radicalilor din PSD la adresa PNL este dată de faptul că liberalii se opun organizării alegerilor în septembrie, arătând că acestea vor fi viciate de perioada concediilor, dar și de începerea anului școlar.

De notat că dinamitarea guvernării avantajează tabăra radicalilor din PSD, care vânează de multă vreme șefia partidului. Și asta pentru că ruperea guvernării îl forțează pe Marcel Ciolacu să-și asume candidatura la prezidențiale, iar o astfel de opțiune deschide automat competiția pentru șefia PSD.

Astfel, dacă Marcel Ciolacu câștigă prezidențialele, funcția de lider se eliberează de la sine. Dacă le pierde, liderul PSD va fi înlăturat de la șefia partidului.

Liberalii încearcă să nu forțeze o poziție dură la adresa PSD, conștienți fiind de postura vulnerabilă în care se află Marcel Ciolacu. Dar dacă vor fi obligați să plece de la guvernare, spun surse liberale, PNL va activa planul său de a merge singur la prezidențiale și parlamentare, respectiv de a coagula în jurul său electoratul de dreapta, mai numeros decât cel de stânga.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: