Skip to content
Politică

Vă era dor de Epoca de Aur? Crainic al TVR-ului comunist, în fruntea unei firme înființate de Firea

femeide10.ro

Vă era dor de Epoca de Aur? Vedeți mai jos cine este crainicul Televiziunii Române Comuniste ajuns în conducerea uneia dintre cele 22 de firme înființate de către primarul Capitalei, Gabriela Firea, în subordinea Consiliului General al Municipiului București (CGMB).

Decizia de numire a lui Cornelius Roşiianu în Consiliul de Administraţie al Companiei Municipale Pază şi Securitate Bucureşti a fost publicată în Monitorul Oficial la începutul acestei luni, potrivit documentelor consultate de G4Media.ro. Roșiianu i-a luat locul lui Liviu Adrian Bălan. Bălan este şi director executiv al Direcţiei de Proceduri Achiziţie în cadrul PMB, iar în 2016, era consilier superior la Primăria Voluntari condusă de soţul edilului Gabriela Firea, Florentin Pandele.

Fostul prezentator de ştiri din perioada TVR-ului comunist are în prezent 73 de ani şi domiciliază în Pipera unde este vecin cu Gigi Becali. Din 2016 este consilier judeţean din partea PSD la Ilfov, iar în 2016 a candidat la Senat pe listele aceluiaşi partid. Din declaraţia de avere rezultă că are 5 terenuri – în Voluntari, Snagov și Sulina, doua case – una în Ilfov şi alta în Bucureşti, o colectie de tablouri evaluată la 16 mii de euro, două autoturisme. Încasează o pensie lunara de 5000 de lei si a primit, în 2016, 13224 lei ca revoluționar și 44304 lei din închirieri.

Cornelius Roșiianu fost angajat în TVR în 1971, după ce a fost cooptat de pe băncile Universităţii Politice şi de Conducere, similara unei facultăţi de management. După angajare, a urmat doi ani de „specializare în ziaristica” la Academia de Stiinte Social-Politice „Stefan Gheorghiu”, supranumită Scoala Superioară de Partid. A fost, iniţial, reporter. Revoluţia l-a prins redactor-şef la ştiri.

Același Roșiianu a prezentat scuze televizat telespectatorilor că a contribuit la dezinformarea lor pe vremea „Telejurnalului” , dar a rămas până în 1996 la cârma departamentului „Actualităţi”. Fostul știrist a intrat în atenţia publică inclusiv prin dosarul de informator de la Securitate, după cum a scris CNSAS AICI. Totuși, CNSAS nu a identificat turnătorii concrete ale fostului ziarist.

Gabriela Firea şi Cornelius Roşiianu au lucrat împreună la TVR la începutul carierei media a actualului primar. Roşiianu spunea într-un interviu din 2016: “Am descoperit și am format oameni cu care mă mândresc, pe care îi iubesc și cărora le mulțumesc pentru faptul că au considerat că le este de folos experiența mea și de viață și profesională: Gabriela Vrânceanu Firea, Mircea Radu, Emilia Nicolaescu”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *