Skip to content
Video

Va fi dat afară Zamfir din PNL? ”Am înțeles că Orban mă va chema la o discuție!” EXCLUSIV

PSnews.ro

Interviurile video PSnews.ro au continuat marți, avându-l în studio pe senatorul PNL, Daniel Zamfir.

În acest context, politicianul a vorbit și despre relația pe care acesta o mai are cu liderul partidului, Ludovic Orban.

”Niciuna, pentru că dumnealui nu comunică sub nicio formă cu mine. M-a anunțat încă de la sfâșitul anului trecut că vrea să se despartă de mine dacă voi continua aceste proiecte de legi. Nu știu ce are de gând. Mă bucur foarte tare că unui om i se face dreptate. Sper ca de acum încolo, mai ales că dumnealui a condamnat public abuzurile care s-au făcut în dosar, să susțină și el în continuare că orice abuz nu are ce căuta în societatea românească. Mi-aș permite să-i sugerez domnului Orban să nu renunțe vreodată la principiul fundamental pe care l-a apărat întotdeauna PNL: drepturile și libertățile fundamentale ale oamenilor. Eu cred cu tărie că atunci când drepturile și libertățile oamenilor sunt încălcate, dacă unei persoane i s-a încălcat un drept fundamental sau o persoană a fost închisă în mod abuziv și 24 de ore,  PNL este obligat să reacționeze. Acela este spiritul care a existat înainte de orice în PNL: apărarea drepturilor și libertăților fundamentale”, a declarat acesta pentru PSnews.ro

Mai mult, liberalul a precizat că i s-a comunicat, în urmă cu două săptămâni, când partidul a luat decizia să nu-i susțină proiectele de legi, că liderul PNL îl va chema la o discuție.

Înainte de începerea sesiunii parlamentare, vă aduc aminte că am avut o reuniune a grupurilor parlamentare și a Biroului Permanent Național, unde mi-am exprimat dorința să explic proiectele de legi, am vrut să înțeleg de ce domnul Orban a considerat la sfârșitul anului trecut că sunt deviaționist, că deviez de la linia partidului. Mi s-a refuzat punctul de vedere spunându-mi că nu este pe ordinea de zi. Am înțeles că acum 2 săptămâni, când partidul a luat decizia să nu susțină proiectele de legi, că domnul Orban mă va chema la o discuție, a continuat Zamfir.

Chestionat în legătură cu o posibilă excludere a sa din PNL, senatorul Daniel Zamfir a adăugat că nu crede că în partid ”lucrurile pot merge atât de departe”.

Nu cred că în PNL lucrurile pot merge atât de departe, eu îmi aduc bine aminte că domnul Orban deseori a avut opinii critice la adresa conducerii partidului. Eu stau să mă gândesc acum dacă nu cumva mai cu toți președinții PNL, Ludovic Orban a avut divergențe de opinie, și nimeni nu și-a pus problema să îl excludă pe Ludovic Orban din partid. A mă acuza că am deviat de la linia partidului, fără să mi se spună care este linia și în ce a constat deviaționismul meu, cred că e mult prea departe să gândim că așa se poate proceda în PNL”, a mai adăugat senatorul.

Nu în ultimul rând, întrebat dacă, după o eventuală excludere a sa din PNL, intenționează să migreze către un alt partid, Zamfir a susținut că își dorește să rămână în continuare membru PNL, dar ”nici politică cu forța nu se poate”.

”Eu în momentul acesta, așa cum spuneam, sunt membru al PNL, îmi doresc să rămân în continuare în PNL, pentru că am oameni foarte apropiați în partid, am organizația din care fac parte în Brașov (unde am foarte mulți oameni care mă susțin și susțin proiectele mele, și nu numai în Brașov, în toată țara. Eu nu îmi doresc ca PNL să devină ca o mică sectă în jurul președintelui. Pe de altă parte, nici politică cu forța nu se poate. Dacă colegii mei vor decide că eu am deviat de la linia partidului, în sensul că am susținut interesul atât milioane de oameni în detrimentul instituțiilor financiare, cum dragoste cu sila nu se face, o să îmi vâd bineînțeles de drumul meu, a conchis Danile Zamfir.

Secvența este disponibilă de la momentul 18:23 și până la momentul 26:06

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *