Va fi sau nu implicat Iohannis în campania electorală a PNL? Ce spune Ciucă despre turneul african al preşedintelui

Iohannis Ciuca
INQUAM PHOTOS / GEORGE CĂLIN

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a comentat turneul în Africa al preşedintelui Klaus Iohannis, despre care a afirmat că este menit să reconecteze şi să revitalizeze relaţia României cu anumite state africane.

„Eu cred că trebuie să fim realiști să să vedem cât se poate de deschis interesul pentru Africa, un continent, care în momentul de față, oferă o perspectivă pentru tot ceea ce înseamnă resursele la nivel mondial, iar dacă îmi aduc bine aminte au fost multe reproșuri că România de câțiva ani de zile nu își mai folosește relațiile vechi pe care le avea pentru a reconecta țara noastră cu țările africane. În momentul de față, în Africa sunt 56 de țări, dacă îmi aduc bine aminte, dintre cele 56 noi avem Ambasadă doar în 8 și eu consider că turneul președintelui Iohannis în Africa este menit să reconecteze și să revitalizeze relația pe care țara noastră trebuie să o aibă. Încă avem în structurile de conducere ale unor țări din Africa, oameni care au studiat în România, unii dintre ei chiar vorbesc limba română și cred că nu ne-am ierta-o niciunuia dintre noi dacă nu am folosi pe viitorul ceea ce înseamnă potențialul cu Africa”, a declarat Ciucă la Digi24.

Întrebat dacă preşedintele Klaus Iohannis va fi implicat în campania electorală a PNL anul viitor, Ciucă a fost categoric.

„Cu domnul președinte discutăm elementele strict instituționale, nu am discutat despre politică. Nu!”, a raspuns liderul PNL.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: