Skip to content
Puterea Știrilor Video

Va fi un nou Congres la PNL în 2022? Ce spune Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al liberalilor

Inquam Photos / Ilona Andrei

Invitat în studioul Puterea Știrilor, Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a exclus posibilitatea organizării unui Congres al partidului în 2022. Liberalul susține că o astfel de inițiativă ar fi „o irosire sau o bătaie de joc” a muncii pe care o fac la nivelul miniștrilor, a prim-ministrului, dar și a aparatului public central. Totodată, purtătorul de cuvânt al liberalilor a declarat că nu au fost voci în partid care să ceară organizarea unui nou Congres în 2022.

„Este exclus acest lucru (n.r – organizarea unui Congres PNL în 2022), și din punct de vedere procedural, cât și din punct de vedere al oportunității. Practic, organizarea unei competiții interne în oricare partid aflat la guvernare ar fi consumatoare de timp, inutilă. Practic, ar fi <<o irosire sau o bătaie de joc>> a muncii pe care o facem la nivelul miniștrilor, a prim-ministrului, dar și a aparatului public central. Nu este nici oportun și nici statutar.

Nu au existat voci în Partidul Național Liberal (PNL) care să ceară organizarea unui Congres”, a explicat Ionuț Stroe, la Puterea Știrilor.

Amintim că în urmă cu câteva zile Florin Cîţu a declarat, întrebat despre faptul că unii colegi din partid îi aduc reproşuri şi ar dori un nou Congres, că nu ştie cum îl vor organiza fără ca el să îl pornească, în calitate de preşedinte al PNL. „Bineînţeles că există reproşuri. Şi eu îi reproşam lui Ludovic Orban şi alţii îmi reproşează mie. Asta arată cu toţi dorim binele PNL. Eu încurajez dialogul”, a mai explicat Cîţu, care a adăugat şi că relaţie cu şeful statului Klaus Iohannis nu s-a schimbat şi este una foarte bună.

Fără să îl pornesc eu, nu ştiu cum îl vor face. Bineînţeles că există reproşuri. Şi eu îi reproşam lui Ludovic Orban şi alţii îmi reproşează mie. Asta arată că toţi dorim binele PNL. Eu încurajez dialogul. Am avut în aceste şedinţe şi lucrurile s-au schimbat şi asta au văzut toţi colegii. Îi las să vorbească, dialogul este foarte bun. Oamenii îşi exprimă pdv şi apoi decidem împreună. Eu îi consider pe toţi colegii mei de bună credinţă atunci când vin şi spun o opinie, chiar dacă este contrarie cu ceea ce cred eu”, a afirmat Florin Cîţu, întrebat joi la Antena 3 despre faptul că există colegi liberali care ar vrea un nou Congres al partidului.

În septembrie 2020, Florin Cîțu a câștigat alegerile interne din PNL cu aproximativ 60.2% din voturi, depășindu-l astfel pe contracandidatul său, Ludovic Orban. Din cele 4776 de voturi valide, Cîțu a obținut 2878, iar Orban 1898.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *