Skip to content
Politică

Va rămâne Kovesi șefa DNA în noul an? Norica Nicolai arată unde ar înclina balanța

Ministrul Justiţei, Raluca Prună, a dat de înţeles că este posibil ca Laura Codruţa Kovesi să nu mai fie reînvestită în funcţia de procuror-şef al DNA în 2016.

Laura Codruţa Kovesi a fost numită la şefia DNA în mai 2013, pentru un mandat de trei ani cu posibilitatea prelungirii, după două mandate de procuror şef la Parchetul General.

În acest context, eurodeputatul ALDE Norica Nicolai a explicat, miercuri searp în cadrul unei emisiuni de la România TV care este opinia sa referitoare la lupta anticorupție și procesul numirii unui nou procuror șef al DNA: „E de discutat ceva mai mult ce inseamna DNA si care este rolul lui intr-o alta optiune politică, in asanarea politicii, desi m-a descurajat raportul Consiliului Europei care spune ca n-am facut nimic in ultimii ani pentru eradicarea coruptiei. Acesta este ultimul raport GRECO. Ne reprosau foarte multe si insuccesul in combaterea coruptiei. Legea spune clar care e procedura. Ministrul Justitiei propune, CSM-ul avizeza, presedintele numeste.”

Totodată, Norica Nicolai a precizat că abordarea noului ministru al Justiției este una interesantă întrucât face apel la un memorandum al Comisiei Europene pentru organizarea unui concurs în numirea procurorului șef al direcției anticorupției: „Daca doamna Pruna vrea sa readuca pe tapet acel acel memorandum pe care l-a realizat Mona Pivniceru cu Vivian Reading, in care CE ne cerea sa facem un consurs, sa dam sansa si altor procurori de a se inscrie la acest concurs, pentru ca asa ne recomanda Comisia de la Venetia, nu foarte multe mandate pentru un singur procuror, atunci poate face lucrul asta modificand legea. E deocamdata prematur, dar destul de interesanta aceasta abordare pentru ca mai avem cateva luni pana la expirarea mandatului.”, a conchis eurodeputatul pe această temă.

ALDE
ALDE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *