Skip to content
Politică

Va rezolva Nicuşor Dan problema căldurii în Bucureşti? Florentina Gherghiceanu (PSD): Demagogie şi impostură

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Florentina Gherghiceanu consilier general CGMB, PSD, se arată neîncrezătoare în soluţiile oferite de primarul general Nicuşor Dan în ceea ce priveşte rezovlarea problemelor legate de încălzirea apratementelor din Bucureşti în iarna viitoare, afirmând că este vorba despre „demagogie şi impostură”.

Recent, am adresat o serie de întrebări Companiei Municipale Termoenergetica București. De ce? Din simplul motiv că îmi pasă. Îmi pasă de modul în care bucureștenii vor avea confort în casele lor. Acel confort ce nu este la latitudinea lui Nicușor Dan. Este vorba de acel confort pe care orice edil, inclusiv Nicușor Dan, are obligația să îl asigure. Obligație! Și, nicidecum vreo toană sau interes meschin de moment. 

Prin urmare, în spațiul public au apărut diverse informații (unele mai hazlii decât altele!) potrivit cărora #NicușorDan va rezolva problema termiei. În realitate povești și minciuni. La fel cum este cea a „instalării de surse de producție a energiei termice în punctele termice din București”.

Pe hârtie, lucrurile se văd frumos. De la „manifestarea intenției PMB de a veni în sprijinul cetățenilor” și până la cele „357 de locuri arondate” ce vor avea confort. În realitate, demagogie și impostură! „, a scris reprezentanta PSD în CGMB.

Florentina Gherghiceanu afirmă că până la această dată nu se cunoaşte furnizorul de agent termic.

De ce? Din simplul fapt că, până la acest moment, NU se cunoaște furnizorul ce va fi desemnat câștigător. Și, fiind aproape de finalul lunii septembrie, este puțin probabil ca, până la venirea iernii, respectivele sisteme nu vor fi nici livrate și nici puse în funcțiune. Mai ales, că ele vor funcționa pe gaz și, prin urmare, sunt necesare lucrări specifice de racordare la sistemul de alimentare.

Mai mult, și în privința tarifului practicat ca urmare a instalării acestor echipamente, bezna…domnește. Și, este mai deasă ca proverbiala ceață din Londra. Adică, tarifului practicat ca urmare a instalării acestor echipamente va fi similar tarifului practicat și în prezent de Termoenergetica.

Cu alte cuvinte, faci o investiție considerabilă, adaugi costuri aferente consumului gaze naturale, și prețul rămâne același. Inimaginabil, nu? Sau, poate, este corect dacă răspunsul oferit de Termoenergetica este doar…haios. Și, fără să fie asumat.

Și, am mai aflat un lucru, acest proiect nu necesită studiu de fezabilitate. Adică, închiriem sau achiziționăm echipamente sperând că ele vor rezolva o problemă. O declarație la fel de hazlie precum cea potrivit căreia „(…) încălzirea globală ne salvează”.

Prin urmare, Nicușor Dan continuă să facă un joc la fel de periculos precum recomandarea „copiii să fie ținuți la temperaturi scăzute”. Probabil că Nicușor Dan are un simț al umorului cel puțin…bizar. Între timp, bucureștenii plătesc căldura „rece” și se călesc. Așa este în Noul București al lui Nicușor Dan„, a completat Florentina Gherghiceanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *