„Vă rugăm să ne impozitați”: Scrisoarea trimisă de 250 de superbogați

Sursa foto: Pixabay

Peste 250 de miliardari și milionari și-au reiterat apelul adresat reprezentanților aleși ai principalelor economii ale lumii să introducă taxe mai mari pentru cei mai bogați din societate.

Într-o scrisoare deschisă adresată liderilor politici reuniți la Forumul Economic Mondial anual de la Davos, Elveția, bogații semnatari au spus că doresc să transmită un mesaj clar: ”Taxați bogăția noastră extremă”.

”Suntem surprinși că nu ați reușit să răspundeți la o întrebare simplă pe care ne-am pus-o de trei ani: când veți impozita averea extremă? Solicitarea noastră este simplă: vă rugăm să ne impozitați pe noi, cei mai bogați din societate. Acest lucru nu va schimba în mod fundamental nivelul nostru de viață, nici nu ne va priva copiii și nici nu va afecta creșterea economică a națiunilor noastre. Dar va transforma bogăția privată extremă și neproductivă într-o investiție pentru viitorul nostru democratic comun” spune scrisoarea.

Semnatarii scrisorii, intitulată ”Mândri să plătim mai mult”, provin din 17 țări și îi includ pe moștenitoarea Disney, Abigail Disney, scenaristul Simon Pegg și Valerie Rockefeller, o moștenitoare a faimoasei familii din SUA.

Scrisoarea vine la scurt timp după ce Oxfam a declarat că cei mai bogați cinci oameni din lume și-au dublat averea vastă din 2020 și a avertizat că lumea ar putea avea primul său trilionar într-un deceniu.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: