Vacanțe mai scumpe pentru românii care vor să meargă în Grecia

Grecia Santorini
Sursa foto: Unsplash

Prin această nouă taxă, Grecia vrea să acopere costurile generate de incendiile și inundațiile care au afectat masiv țara.

De la începutul anului 2024, turiștii care călătoresc în Grecia vor fi nevoiți să suporte o nouă taxă impusă de statul elen, ”taxa climatică”.

Doar în primele nouă luni din anul 2023, aproximativ 28 de milioane de turiști au călătorit în Grecia.

”Premierul Kyriakos Mitsotakis a declarat, la cea de-a 87-a ediție a Târgului Internațional de la Salonic, că dorește să mărească finanțarea pentru măsurile de combatere a schimbărilor climatice de la 300 de milioane de euro la 600 de milioane de euro. Aceasta înseamnă că turiștii vor trebui să plătească mai mult în viitor. Valoarea plății depinde de cazare”, scrie stiridiaspora.ro.

Taxa pe climă este sezonieră și va fi plătită din martie și până în octombrie, în funcție de nivelul de cazare. Astfel, pentru camere închiriate sau apartamente, tariful este de 1,50 de euro/zi, de persoană, iar la un hotel de cinci stele taxa ar putea ajunge și la 10 euro/zi.

Practic, în viitor, turiștii ar trebui să plătească încă 70 de euro pentru o cazare de șapte zile la un hotel de cinci stele.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL