Skip to content
Europa

Vaccin anti-COVID-19: Londra nu a beneficiat de niciun avantaj graţie Brexitului, dă asigurări Franţa

nightlife-cityguide.com

Secretarul de stat francez pentru afaceri europene Clement Beaune a dat asigurări joi că Regatul Unit nu a beneficiat de niciun avantaj în atribuirea primului vaccin anti-COVID-19 graţie Brexitului, spre deosebire de ceea ce susţine Londra, transmite AFP, conform Agerpres.

‘Nu există niciun avantaj conferit Regatului Unit cu ocazia Brexitului în deciziile pe care le-a luat întrucât până la 31 decembrie este supus integral cadrului european şi a optat pentru anumite proceduri accelerate”, a declarat Beaune într-o conferinţă de presă a guvernului francez consacrată viitoarei strategii de vaccinare.

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) urmează să se reunească cel mai târziu la 29 decembrie pentru a decide dacă acordă sau nu o aprobare condiţionată vaccinului dezvoltat de gigantul farmaceutic american Pfizer în parteneriat cu compania germană de biotehnologii BioNTech.

De partea britanică, mai mulţi membri ai guvernului au apreciat că ieşirea Regatului Unit din Uniunea Europeană i-a permis ţării să accelereze validarea vaccinului înaintea vecinilor săi europeni.

Regatul Unit, aflat într-o perioadă de tranziţie până la 31 decembrie, se supune până la această dată regulilor europene, inclusiv în privinţa medicamentelor, dar Londra a aprobat vaccinul în virtutea unei măsuri excepţionale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *