Skip to content
Europa

Vaccinare anti-COVD la nivel înalt. Cu ce se imunizează Angela Merkel și Ursula von der Leyen

eiu.com

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în vârstă de 62 de ani, a făcut joi prima doză de vaccin anti-COVID, în timp ce cancelarul german Angela Merkel, în vârstă de 66 de ani, va fi vaccinată vineri.

Ursula von der Leyen a postat pe Twitter o fotografie din momentul vaccinării. Fotografia o arată pe Ursula von der Leyen având lipit pe braţ un plasture cu steagul Uniunii Europene, un cerc de stele aurii pe fond albastru.

Sunt foarte bucuroasă că am făcut astăzi prima doză de vaccin împotriva COVID-19. Vaccinările îşi vor intensifica şi mai mult ritmul, pe măsură ce livrările se accelerează în UE”, a scris şefa Comisiei Europene. „Cu cât vaccinăm mai rapid, cu atât putem aduce mai devreme sub control pandemia”, a adăugat ea.

Ursula von der Leyen anunțase miercuri că BioNTech-Pfizer va livra UE, mai repede decât termenul prevăzut, 50 de milioane de doze de vaccin. De altfel, șefa Comisiei Europene a făcut vaccinul de la Pfizer/BioNTech, potrivit dpa, citată de Agerpres.

Conform purtătorului ei de cuvânt, Ursulei von der Leyen i-a venit rândul la vaccinare în conformitate cu regulile campaniei din Belgia, acolo unde își desfășoară activitatea, deși șefa Comisiei Europene este cetățean al Germaniei. Deocamdată, numai şapte din cei 27 de comisari europeni au fost vaccinaţi împotriva COVID-19, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Cancelarul german Angela Merkel va primi vineri o primă doză de vaccin împotriva COVID-19. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Steffen Seibert, afirmase în această săptămână că Angela Merkel va primi prima sa doză de vaccin „în curând”.

Cancelarului îi va fi administrată o doză de vaccin de la AstraZeneca, susține Die Welt, fără a preciza sursa informației. Întrucât Angela Merkel are peste 60 de ani, ea se încadrează în grupa de vârstă pentru care vaccinul de la AstraZeneca este folosit în continuare în Germania. Persoanelor de sub 60 de ani le-a fost interzis acest vaccin, dacă nu există o indicaţie specifică din partea unui medic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *