Skip to content
Societate

Vaccinare fără programare în spitalele Ministerului Apărării, de sâmbătă

Ministerul Apărării Naţionale extinde modalitatea de vaccinare, fără programare prealabilă în platforma electronică, în toate spitalele militare din ţară, începând de sâmbătă, 8 mai, scrie news.ro.

Ministerul Apărării a anunţat, vineri, că persoanele cu vârste de peste 60 de ani care doresc să se vaccineze şi au documente de identitate valabile se vor putea prezenta, începând de sâmbătă, 8 mai, direct la centrele de vaccinare care funcţionează în cele 11 spitale militare ale Ministerului Apărării Naţionale, din Bucureşti, Braşov, Cluj, Constanţa, Craiova, Focşani, Galaţi, Iaşi, Piteşti, Sibiu şi Timişoara, pe tot parcursul intervalului orar de funcţionare.

Populaţia generală cu vârsta de până în 60 de ani care doreşte să se vaccineze fără programare, se va putea prezenta la aceleaşi centre, după ora 14.00 şi până la terminarea programului normal de lucru, în vederea administrării dozelor de vaccin.

Imunizarea efectivă şi timpul de aşteptare al persoanelor care nu sunt programate pot fi condiţionate de capacitatea centrului respectiv şi de numărul persoanelor programate prin platformă la vaccinare în acel centru, care vor avea prioritate. Suplimentar, în funcţie de capacitatea de vaccinare a centrului şi disponibilitatea dozelor de vaccin, vor fi eliberate bonuri de ordine celor care se prezintă direct la centrele de vaccinare” a transmis MApN.

Toate persoanele imunizate vor fi înregistrate direct în Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor (RENV) şi vor primi adeverinţa de vaccinare, conform procedurilor.

În acelaşi timp, maratonul vaccinării continuă în centrele de vaccinare ale spitalelor militare din Braşov, Bucureşti, Cluj, Constanţa, Craiova, Iaşi şi Timişoara, până marţi, 11 mai, populaţia generală care doreşte să se vaccineze putându-se prezenta în aceste centre, la orice oră, fără o programare prealabilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *