Skip to content
Societate

Vaccinare la chiuvetă: Tariful pentru un certificat verde falsificat ajungea la 400 de euro

ec.europa.eu

Şase persoane din Mangalia şi Suceava au fost reţinute de procurorii DNA Suceava pentru 24 de ore, într-un dosar privind vaccinarea fictivă anti-COVID.

Este vorba despre Pompilia Timofei şi Raluca Berge, asistente medicale în cadrul Centrului de Vaccinare amenajat în incinta Sanatoriului Balnear şi de Recuperare Mangalia, Daniela Vlădoi, angajată în cadrul Spitalului Municipal Mangalia, precum şi trei persoane fizice din Suceava.  Cei şase inculpaţi sunt anchetate pentru constituirea unui grup infracţional, trafic de influenţă, luare sau dare de mită, fals intelectual şi fals informatic în formă continuată. Potrivit DNA, inculpaţii au constituit un grup infracţional specializat în eliberarea de certificate de vaccinare anti-Covid-19 falsificate, în schimbul unor sume de bani cuprinse între 250 şi 400 de euro, potrivit adevarul.

Peste 100 de persoane din Suceava şi Constanţa ar fi cumpărat certificatele verzi fără a se vaccina. „Ulterior la acest grup ar fi aderat mai multe persoane, intermediari de încredere (rude, prieteni etc.), care s-au specializat în racolarea de persoane dornice să obţină astfel de certificate falsificate de vaccinare, la rândul lor percepând comisioane cuprinse între 100 şi 250 de euro, în funcţie de starea materială a clienţilor. Un aspect important la stabilirea tarifului era acela al prezenţei persoanei la centrul de vaccinare.

Astfel, în cazul persoanelor dispuse să se deplaseze la Mangalia, tariful cerut de intermediar era de 500 de lei, iar în cazul celorlalte, care nu doreau să se prezinte la centrul de vaccinare, tariful era de 700 de lei şi era perceput pe loc”, se arată într-un comunicat de presă transmis de DNA. În ziua de 21 decembrie, procurorii au făcut percheziţii în centrul de vaccinare de la Sanatoriul Mangalia, respectiv Spitalul din Mangalia şi în 50 de locuinţe din Constanţa şi Suceava. În urma percheziţiilor au fost ridicate, printre altele, sumele de 192.000 lei şi 80.000 euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *