Skip to content
Europa

Vaccinarea ar putea deveni obligatorie și pentru medicii din Marea Britanie

Inquam Photos/George Calin

Secretarul britanic al sănătății, Sajid Javid, a declarat că înclină spre a face vaccinarea anti-COVID-19 obligatorie pentru tot personalul sistemului britanic de sănătate, dar a precizat că încă nu a fost luată o decizie finală.

A fost o discuție pe tema asta, tocmai s-a încheiat. Încă mai rămâne să luăm o decizie finală”, a spus Sajid Javid, luni, pentru SkyNews. „Înclin spre a o face”, a continuat el.

„Oamenilor din NHS (sistemul britanic de sănătate, n.r.) li s-au oferit pe bună dreptate vaccinuri chiar la început, de când am avut vaccinul”, a mai spus oficialul britanic. „Deci dacă nu s-au vaccinat până acum, atunci există o problemă legată de siguranța pacientului, iar asta e ceva ce guvernul ar lua foarte în serios”, a adăugat Sajid Javid.

În luna septembrie încă erau nevaccinați anti-COVID-19 peste 100.000 de angajați din NHS Anglia, transmite Politico Europe. Dacă parlamentul britanic aprobă vaccinarea obligatorie, spune Javid, nu va dura „luni și luni” până când va fi introdusă măsura. Totuși, oficialul guvernului de la Londra s-a ferit să ofere vreun calendar în acest sens.

Potrivit sursei citate de B1 TV, NHS resimte și el presiunea valului 4, cu liste pe care așteaptă tratament de non-urgență peste 5 milioane de persoane. În Marea Britanie au fost depistate peste 36.000 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2, fiind înregistrate încă 38 de decese în rândul bolnavilor de COVID-19.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *