Vaccinarea copiilor la nivel mondial stagnează, avertizează ONU, care este îngrijorată de epidemiile de rujeolă

Vaccina
Sursa foto: Pixabay

Ratele de vaccinare a copiilor din întreaga lume stagnează şi nu au revenit încă la nivelurile de dinaintea pandemiei Covid-19, a avertizat luni ONU, potrivit AFP.

Comparativ cu nivelul pre-pandemic din 2019, sunt cu 2,7 milioane mai mulţi copii care nu au fost încă vaccinaţi sau au fost incomplet vaccinaţi până în 2023, au afirmat Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) într-o declaraţie comună.

„Cele mai recente tendinţe arată că multe ţări încă neglijează prea mulţi copii”, a spus directorul executiv al UNICEF, Catherine Russell.

În 2023, doar 84% din cei 108 milioane de copii din grupa de vârstă care ar fi trebuit să fie vaccinaţi au primit efectiv trei doze de vaccin împotriva difteriei, tetanosului şi tusei convulsive (DTP), cea de-a treia doză servind drept un marker cheie al acoperirii globale de imunizare, potrivit datelor. Acest procent nu s-a modificat faţă de 2022, ceea ce înseamnă că progresele modeste observate în acel an, după scăderea bruscă cauzată de criza Covid-19, „au stagnat”, subliniază agenţiile ONU. Această rată a fost de 86% în 2019, înainte de pandemie.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: