Skip to content
Coronavirus

Vaccinarea cu a treia doză ar putea începe în septembrie. Valeriu Gheorghiță: Suntem la debutul valului 4

Facebook/Guvernul Romaniei

România se află la debutul valului al patrulea al pandemiei de COVID-19, iar vaccinarea cu a treia doză de vaccin ar putea începe în luna septembrie, la 8 luni de la debutul campaniei de vaccinare, pentru personalul medical, persoanele cu vârsta de peste 65 de ani sau aflate în evidență cu boli cronice, care sunt mai vulnerabile la o eventuală infectare, a anunțat marți medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

„Este foarte probabil ca din luna septembrie să avem această decizie de a administra doza 3”, afirmă Valeriu Gheorghiță. „Suntem pe o pantă ascendentă a numărului de cazuri, iar persoanele cu boli cronice trebuie protejate”, a adăugat coordonatorul campaniei de vaccinare.

Decizia autorităților a fost luată în condițiile în care, în această toamnă, este așteptat în România valul patru al pandemiei de COVID-19.

Persoanele care au trecut prin boală, apoi au fost vaccinate cu două doze, nu mai au neapărat indicație de a face doza a treia, a precizat Valeriu Gheorghiță.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *