Skip to content
Coronavirus

”Vaccinarea cu AstraZeneca ar trebui sistată!” Dr. Ion Ștefan: Securitatea pacienților e prioritară

presamil.ro

Contactat de PS News, dr. Ion Ştefan, şeful secţiei de Boli Infecţioase de la Spitalul Militar „Carol Davila” din Bucureşti, susține că vaccinarea cu serul de la AstraZeneca ar trebui sistată până când „se lămuresc în totalitate lucrurile”.

„Sunt din ce în ce mai multe reacții și se pare că fenomenele tromboembolice care au apărut în mai multe țări europene ar putea fi corelate cu administrarea vaccinului. Securitatea pacienților și siguranța administrării vaccinului sunt prioritare și trebuie să privim cu prudență vaccinarea cu AstraZeneca. Cred că o perioadă de timp, până se lămuresc în totalitate lucrurile, vaccinarea cu AstraZeneca ar trebui să fie sistată.

" "
" "

Probabil că încrederea populației a fost erodată, sunt semnale că sunt tot mai mulți care renunță la acest tip de vaccin și cred că trebuie acordată mai multă atenție elucidării acestui fenomen. În momentul în care apar semne de întrebare, asta poate avea impact psihoemoțional și să erodeze încrederea populației în vaccinarea însăși, ceea ce nu este de dorit în acest moment.

Eu aș manifeste prudență. Au fost prea multe semnale că ar putea să nu fie chiar coincidențe acele asocieri ale unor fenomene tromboembolice care chiar par să se încadreze într-o entitate distinctă, astfel încât eu aș considera ca cel mai înțelept lucru este ca, pe moment, vaccinarea cu AstraZeneca să fie sistată până când se stabilesc aspecte legate de posibile conexiuni cu fenomene tromboembolice”, spune medicul Ion Ștefan.

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunţat marţi că în 7 sau 8 aprilie va fi prezentat rezultatul evaluării sale cu privire la eventuala legătură între vaccinul anti-COVID-19 produs de AstraZeneca şi cazurile rare de coagulare a sângelui la pacienţi imunizaţi cu acest ser, după ce au fost semnalate asemenea cazuri în mai multe ţări.

Comitetul de securitate al EMA va organiza o conferinţă de presă săptămâna aceasta pentru a informa publicul în legătură cu analiza cazurilor rare de coagulare a sângelui la persoanele care au fost vaccinate cu AstraZeneca împotriva COVID-19, a declarat marţi o purtătoare de cuvânt a agenţiei europene.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *