Skip to content
Sănătate

Vaccinarea împotriva COVID-19 se va realiza exclusiv la medicul de familie: Tichete de masă de 100 de lei pentru schema completă de vaccinare

facebook

Vaccinarea împotriva COVID-19 se va realiza exclusiv prin cabinetele de asistență medicală primară începând cu data de 1 iulie 2022, în cadrul programului național de vaccinare derulat de Ministerul Sănătății, a anunțat instituția, joi, după ședința în care Guvernul a aprobat proiectul de ordonanță de urgență care stabilește o serie de măsuri în cadrul sistemului de sănătate.

„Începând cu data de 1 iulie 2022 activitatea de vaccinare împotriva COVID 19 se realizează exclusiv prin cabinetele de asistenţă medicală primară, în cadrul programului național de vaccinare derulat de Ministerul Sănătății. Persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 cu schemă completă de vaccinare beneficiază de o alocație de hrană, în valoare totală de 100 lei, sub forma tichetelor de masă pe suport electronic, care se achiziționează de către direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București și se distribuie centrelor de vaccinare, cabinetelor medicilor de familie, ambulatoriilor de specialitate sau autorităților publice locale”, se arată în comunicatul transmis joi de Ministerul Sănătății.

Actul normativ adoptat vineri de Guvern stabilește o serie de măsuri pentru asigurarea neîntreruptă a decontării serviciilor medicale, medicamentelor și dispozitivelor medicale, inclusiv pentru unele servicii medicale cuprinse în cadrul programelor naţionale de sănătate curative în actualul context epidemiologic, după ridicarea stării de alertă de pe teritoriul României.

„Medicii de familie și medicii din ambulatoriul clinic de specialitate pot acorda în continuare consultații medicale la distanță pentru pacienții cu afecțiuni cronice și boli cu potențial endemo-epidemic. De asemenea, terapiile psihiatrice și serviciile conexe actului medical furnizate de psihologi și logopezi se pot acorda în continuare la distanță. Consultațiile la distanță se validează fără a fi necesară utilizarea cardului național de asigurări sociale de sănătate sau a documentelor înlocuitoare ale acestuia”, a mai precizat Ministerul Sănătății, printre altele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *