Skip to content
Puterea Știrilor Video

Vaccinarea în România, între vulnerabili şi esenţiali: „Ei nu sunt tot oameni, nu sunt tot cetățeni ai acestei țări?”

twitter

Invitat în studioul Puterea Știrilor, Ionuț Pucheanu, vicepreședinte PSD și primarul județului Galați, a vorbit despre existența în România a unei vaccinări paralele împotriva Covid-19. Social-democratul este de părere că, în loc să arunci doza rămasă dintr-un flacon de vaccin, mai bine vaccinezi o persoană care nu se află pe listele programate. „. Toate programările se fac în limita a celor cinci doze, a 6-a e aleatorie. Se poate verifica, cel mai probabil, ce fel de oameni există în sistem, cine a beneficiat de a 6 a parte din flacon”, atrage atenția acesta.

„Mai există niște cetățeni ce au reușit să se vaccineze, dincolo de listele programate. Domnul Voiculescu ar fi vrut să se arunce cea de a 6 a parte. E bine de știut că într-un flacon sunt, în principiu, 5 doze de vaccin, dar există un surplus ce poate reprezenta o doză de vaccin. Dacă tu ți-ai programat 5, cel mai probabil pentru a 6 a parte ai două variante: ori o arunci și o irosești, ori mai vaccinezi pe cineva. Cel mai probabil pe cineva care este în afara listei. Toate programările se fac în limita a celor cinci doze, a 6-a e aleatorie. Se poate verifica, cel mai probabil, ce fel de oameni există în sistem, cine a beneficiat de a 6 a parte din flacon.

Cei care s-au vaccinat din a 6 a doză rămasă nu sunt tot oameni, nu sunt tot cetățeni ai acestei țări? Mai contează că ai fost numărul 100 sau ești al 2-lea? Grosul este gândit pentru categoriile gândite de la bun început. Ai varianta să arunci sau să îl folosești”, a declarat social-democratul Ionuț Pucheanu.

Amintim că Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a afirmat, recent, într-o conferință de presă, că una dintre vulnerabilitățile campaniei de vaccinare este că 30% dintre vaccinări sunt în afara platformei de programare. Altfel spus, 30% dintre oamenii care sunt în Registrul Naţional de Vaccinare nu se regăsesc în platforma de programare.

 

* PS News folosește fluxul de știri al agenției News.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *