Skip to content
Sănătate Societate

Vaccinurile ar putea fi introduse pe lista tratamentelor compensate. Președintele CNAS: ‘Este nevoie de modificarea legislației’

Ziarul National

Președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Vasile Ciurchea, a declarat, luni, că vaccinurile esențiale ar putea fi introduse în premieră pe lista tratamentelor compensate pentru toate categoriile de populație, informează B1.

În prezent, vaccinurile sunt compensate doar pentru anumite categorii de populație.

Pentru ca acest lucru să fie aplicabil este nevoie de o schimbare a legislației, a precizat Ciurchea.

Până ca vaccinarea să fie compensată, mai trebuie modificată legislația. Sigur că nu am nimic împotrivă. Susțin prevenția, susțin vaccinarea și nu am nimic împotrivă să fie decontat vaccinul, dar trebuie să modificăm legislația. Vaccinarea se adresează unor cohorte foarte mari„, a declarat Vasile Ciurchea, prezent la o dezbatere pe tema vaccinării.

La rândul său, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, susține că aceste măsuri care privesc vaccinarea pot fi eficiente doar dacă sunt dublate de campanii de informare.

Cu siguranță sunt niște pași pe care trebuie să îi facem, dar mai întâi trebuie să ne asigurăm că populația este suficient pregătită pentru ca atunci când se achiziționează vaccinuri, ele să fie folosite. Să nu uităm ce s-a întâmplat în anul 2008 cu vaccinul împotriva HPV”, a spus ministrul Sănătății.

În prezent, categoriile care beneficiază de vaccin anti-gripal gratuit sunt persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, pacienții cu boli cronice sau boli metabolice, copiii, bătrânii instituţionalizaţi, personalul medical și femeile însărcinate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *