Skip to content
Politică

Vaccinurile și imunoglobulina. Ungureanu (USR) îl vrea la pușcărie pe Bodog pentru OMOR EXCLUSIV

antena3.ro

Deputatul USR Emanuel Ungureanu – vicepreședinte al Comisiei pentru sănătate și familie din forul legislativ inferior – a acordat marți o declarație pentru PSnews.ro, în care a reacționat virulent la actuala criză a vaccinurilor și a imunoglobulinei, susținând că fostul ministru al Sănătății Florian Bodog ar trebui condamnat la închisoare pentru omor din culpă, din cauza neimplicării (sau a implicării nesatisfăcătoare) în rezolvarea problemei amintite.

În această privință, Ungureanu l-a comparat pe Bodog cu alt fost ministru PSD-ist al Sănătății, Nicolae Bănicioiu, care a dat dovadă de inerție după incendiul din clubul Colectiv.

Mie mi se pare că domnul Bodog ar trebui să facă pușcărie, pentru că ceea ce a făcut el se numește un act criminal – este echivalentul a ceea ce a făcut domnul Bănicioiu în cazul Colectiv, când a spus că sunt «de toate», că avem «de toate». Există o responsabilitate pe care ar trebui s-o aibă ministrul, atunci când declară – în chestiuni de interes public – anumite lucruri cu consecințe dramatice asupra sănătății bolnavilor.

Vă mai dau un exemplu dramatic: sunt 74 de decese de gripă. Aveți idee când s-a făcut licitația pentru vaccinul antigripal? Veți vedea un alt act criminal al lui Bodog.

Noi am avut un an mort. Am avut un ministru care s-a autodemis, care a trecut prin patru moțiuni simple (susținut de partid). Și acum doamna Pintea vine și spune ceea ce spuneam noi anul trecut: că, atunci când statul, din varii motive (nici nu mai contează ce), nu este în stare să facă rost de medicamente pe regulile de bun-simț (licitație făcută din timp, cerere de ofertă, organizare, milă față de bolnavi), trebuie să strige după ajutor. Iar ministrul – care este responsabil politic de tot ceea ce înseamnă sănătate – trebuie să înceteze să mintă”, a explicat deputatul USR de Cluj.

Pe de altă parte, Emanuel Ungureanu a vorbit în termeni laudativi despre actualul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, dar a denunțat faptul că miniștri precum Florian Bodog nu răspund decât politic pentru cele petrecute în mandatele lor.

„Pare că doamna Pintea (pare – trebuie să-i dăm acest credit, după primele acțiuni ale ei), pare că are acest bun-simț și, atunci când vede că sistemul nu este în stare să aducă medicamente, strigă după ajutor. Dar, din păcate, noi, dacă nu uităm cine este responsabil de criza aceasta, nu ne vom vindeca. Domnul Bodog e bine-mersi senator, e membru în Comisia de sănătate (a Senatului – n.r.) și nu l-a deranjat nimeni. Nicio instituție a statului nu s-a sesizat pentru omor din culpă. Pentru că el este direct responsabil de toți bolnavii care au murit din cauza gripei și din cauza imunoglobulinei.

Se întâmplă ca oamenii să moară de gripă, se întâmplă să moară din lipsa unui medicament care poate n-a fost administrat la timp la doctor. Dar pentru faptul că aceste vaccinuri și imunoglobulina s-ar fi putut găsi pe piață, dar nu s-au găsit, este responsabil cineva. Asta este marea problemă în care am fost: că ideea de răspundere ministerială nu există, de fapt. Omul răspunde politic: astăzi este, mâine nu este; l-a schimbat partidul? Gata: vine doamna Pintea (sau care mai vine ministru) și strigă: «Vai de mine, nu avem imunoglobulină!»

Deci din păcate situația este dramatică, pentru că instituțiile statului nu funcționează pe principiul «în fruntea acestei instituții, punem oameni responsabili»”, a punctat USR-istul.

Confruntat cu faptul că ultima declarație a lui Florian Bodog legată de vaccinuri datează de pe 17 noiembrie 2017 (când guvernantul de atunci anunța că fusese încheiată procedura de licitaţie electronică), Emanuel Ungureanu a subliniat că în acel moment ar fi trebuit deja ca numeroase doze să fie disponibile pe piață, iar vaccinarea să fi început încă din luna septembrie.

„În noiembrie, trebuia deja ca mii de doze să fie pe piață! Vaccinarea ar fi trebuit să înceapă în septembrie. Întrebați-l pe domnul Gindrovel Dumitra (coordonatorul grupului de vaccinologie din Societatea Națională de Medicina Familiei – n.r.) sau pe orice medic de familie din această țară: când au venit dozele de vaccin antigripal? E inadmisibil că nouă, parlamentarilor, ni se livra gratuit vaccin antigripal, iar domnul Bodog se vaccina demonstrativ, în condițiile în care la acea oră nu existau doze la medicii de familie! Deci nu existau doze pentru populație, dar existau pentru parlamentari.

Noi luptăm pentru o lege a vaccinării, dar noi n-avem vaccinuri! Noi ne plângem că românii ar fi reticenți la vaccinare, când de fapt medicii de familie n-au suficiente doze! Se plânge ministerul că – vai de mine! – nu vor românii, pentru că antivacciniștii fac și dreg”, a tunat Ungureanu.

În încheiere, Emanuel Ungureanu a scos în evidență situația delicată a României la nivel mondial, din cauza nevaccinării.

„Noi acum am ajuns la o rată de vaccinare de ROR pe anti-rujeolic, la trei ani de la izbucnirea epidemiei, în condițiile în care ne vizitează Organizația Mondială a Sănătății ca pe o țară din Africa! Ne vizitează, spunându-ne: «Nu vă supărați: ne puneți în pericol în Europa, că nu vaccinați, aveți o populație care circulă în Europa liber și ne puneți în pericol copiii». Deci suntem într-o situație absolut cutremurătoare!” a conchis vicepreședintele Comisiei de sănătate.

1 comentariu la “Vaccinurile și imunoglobulina. Ungureanu (USR) îl vrea la pușcărie pe Bodog pentru OMOR EXCLUSIV

  1. Propaganda asta pro vaccinare miroase urat. Sa ne amintim de aviara si porcina si toata apocalipsa pe care tot voi, „jurnalistii”, ne-ati varat-o pe gat atunci tot ca sa se vanda vaccinuri. Coruptia e peste tot. E bine ca nu s-au facut achizitiile, iar alea care s-au facut au fost cu cantec! Coruptia ucide.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *