Skip to content
Politică

Vadim Tudor intră la rupere împotriva lui Coldea în cel mai tenebros scandal din jurul lui Băsescu

" "

Preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, intră la rupere împotriva prim-adjunctului SRI Florian Coldea în cel mai tenebros scandal din jurul fostului preşedinte Traian Băsescu.

Într-o intervenţie telefonică, miercuri seară, la Antena 3, Vadim Tudor (cel care a depus plângere penală împotriva lui Băsescu în dosarul răpirii jurnaliştilor români în Irak) a precizat că nu a făcut plângerea pe baza cărţii fostului procuror Ciprian Nastasiu, ci că ştia încă din 2005 de parcursul profesional al lui Coldea.

" "
" "

„Eu ştiam încă din anul 2005, în timpul evenimentelor, că Florian Coldea s-a dus la Bagdad maior şi s-a întors general. A fost avansat imediat Ce căuta un maior SRI peste hotare? SRI nu are competenţe în afara României. El s-a dus cu valiza cu bani. (Ştiu asta – n.r.) de la ofiţeri de servicii secrete”, a declarat liderul PRM.

În acelaşi context, Corneliu Vadim Tudor l-a acuzat pe fostul preşedinte Traian Băsescu că „s-a jucat cu interesele poporului român ani de zile, iar acum ne prosteşte că faptele astea vor fi desecretizate abia peste 50 de ani”, avertizând că asta înseamnă aproape două generaţii, în termeni sociologici (unde o generaţie este înţeleasă ca întinzându-se pe 30 de ani).

Mai mult: Tudor a atras atenţia că Băsescu şi Vasile Blaga (preşedintele de atunci al PD) au sustras o parte din suma destinată răscumpărării jurnaliştilor.

„S-au scos din valiză 14 milioane de dolari şi 5 s-au întors la Băsescu şi Blaga – o să probez asta. Eu mă aşteptam să fiu invitat şi eu (la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – n.r.). De ce nu m-au invitat şi pe mine? Eu în 2005 eram vicepreşedinte al Senatului – am şi eu destule informaţii”, a avertizat politicianul.

El a negat că Omar Hayssam i-ar fi răpit pe ziarişti, opinând că întreaga acţiune „a fost o cacealma a lui (Hayssam – n.r.) pe care a luat-o Băsescu din mers”.

Corneliu Vadim Tudor a cerut investigarea cazului, vorbind, în acest sens, despre tărăgănarea unor importante dosare ale justiţiei din România.

„De-asta zic toţi că justiţia este oaia neagră a României, iar România este oaia neagră a Europei”, a subliniat Tudor.

Întrebat dacă Traian Băsescu se va prezenta, joi, la ICCJ, preşedintele PRM a răspuns: ”Dacă nu are curaj, mă ofer să trec eu cu o maşină, să-l iau de mână. Dacă e bărbat, cum zice el, că e de fier, matroz, Olandezul Zburător, Popeye Marinarul, du-te, puştiule, acolo, ca să arăţi că nu ţi-e frică!” a încheiat Vadim Tudor ironic.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *