Skip to content
Politică

Vag premiu de consolare de la Guvern: șomajul a scăzut ușor în august-septembrie

infobraila.ro

Guvernul României vine cu un vag premiu de consolare pentru populație, ca o contrapondere pentru măsurile economice haotice de până acum: șomajul a scăzut ușor în perioada august-septembrie.

Mai precis, rata şomajului a fost de 5% în luna septembrie, date ajustate sezonier, în scădere uşoară (cu 0,1 puncte procentuale) faţă de luna august, a anunţat marţi Institutul Naţional de Statistică (INS), preluat de News.ro. În august, rata şomajului a fost de 5,1%, în scădere cu 0,1 puncte procentuale faţă de cea înregistrată în iulie (5,2%).

De asemenea, rata şomajului la bărbaţi a fost cu 2,3 puncte procentuale mai mare decât la femei în septembrie.

„Numărul şomerilor (în vârstă de 15-74 ani), estimat pentru luna septembrie a anului 2017 a fost de 462 mii persoane, în scădere atât faţă de luna precedentă (465 mii persoane), cât şi faţă de aceeaşi lună a anului anterior (510 mii persoane)”, se arată în comunicat INS.

Pentru persoanele adulte (25-74 ani), rata şomajului a fost estimată la 4,2% pentru luna septembrie 2017 (5,2% în cazul bărbaţilor şi 2,8% în cel al femeilor).

Numărul şomerilor în vârstă de 25-74 ani reprezenta 77,2% din numărul total al şomerilor estimat pentru luna septembrie 2017.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *