UPDATE METEO Val de aer polar peste România. Cod portocaliu în mai multe judeţe

Sursa foto: Inquam Photos

UPDATE, ORA 10.59

Administrația Națională de Meteorologie a emis un Cod portocaliu de viscol valabil pentru mai multe județe din țară.

De sâmbătă, 25 noiembrie, ora 10.00 și până duminică 26 noiembrie, ora 18.00, se instituie un cod portocaliu de precipitații abundente în județele Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Tulcea și Constanța.

În județele Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Tulcea și Constanța vor fi precipitații abundente, se vor acumula 50…60 l/mp și izolat 70 l/mp.

Un alt cod portocaliu va intra în vigoare duminică, 26 noiembrie, în intervalul orar 2.00 – 16.00. În județele Călărași, Ialomița, Brăila, Buzău, Tulcea, Constanța, Vrancea, Galați, Vaslui și Bacău, precum și Carpații Meridionali și de Curbură va fi viscol.

Citește mai mult AICI

ŞTIREA INIŢIALĂ

În weekend, meteorologii avertizează că va ploua abundent, iar din noaptea de sâmbătă spre duminică precipitațiile se vor transforma în ninsoare.

Vremea se va răci accentuat în zilele de 25 și 26 noiembrie. Cerul va fi acoperit și pe tot parcursul intervalului vor fi precipitații, sub formă de ploaie, iar noaptea și lapoviță și ninsoare.

Se vor acumula cantități de apă însemnate, ce vor depăși 20…25 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în a doua parte a intervalului (cu rafale în general de 45…50 km/h).

Temperatura maximă va fi de 6…7 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 1 grad.

Duminică, vremea va fi mai rece decât ar fi normal în această perioadă din an. Cerul va avea înnorări în primele ore, când vor mai fi precipitații slabe, mixte, apoi va deveni variabil. Vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 45…50 km/h. Temperatura maximă va fi de 5…6 grade.

Schimbările de climă sunt produse se un ciclon mediteraneean periculos care va afecta o mare parte din sud-estul Europei, inclusiv România, la sfârșitul acestei săptămâni.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: