Skip to content
Republica Moldova

Val de alerte cu bombă în R. Moldova. Premierul Natalia Gavriliţa: „Sunt surse din Rusia şi Belarus”

facebook/Natalia Gavrilița

Numărul alertelor cu bombă crește de la o zi la alta în Republica Moldova. Potrivit premierului Natalia Gavriliță, autorii multiplelor alerte false cu bombă ar fi din Rusia şi Belarus.

Premierul moldovean spune că miza acestor acţiuni este inducerea unei stări de panică în societate şi slăbirea capacităţilor de intervenţie a instituţiilor statului.

Ministerul Afacerilor Interne din Republica Moldova a propus înăsprirea sancţiunilor pentru astfel de acţiuni ilegale.

Dacă până în prezent alerta falsă cu bombă era pedepsită cu amendă sau închisoarea până la 2 ani, propunerea de modificare a Codului penal prevede ca pedeapsa să fie cuprinsă între 2 şi 5 ani de închisoare.

Pe canale oficiale, din mai multe surse, s-a comunicat că planurile militare ale Rusiei nu vizează teritoriul Republicii Moldova, a declarat ministrul apărării din guvernul de la Chișinău, Anatolie Nosatîi, într-un interviu pentru Agora.md.

Ce a spus ministrul apărării din Republica Moldova despre planurile militare ale Rusiei

„Cetățenii Republicii Moldova actualmente trebuie să fie în siguranță. Forțele rusești desfășoară acțiuni de luptă în sud-estul Ucrainei, o distanță care ne asigură o stabilitate. În pofida faptului că exploziile de la rachetele rusești uneori se mai aud în regiunea de sud a țării, ceea ce este foarte alarmant pentru noi, un pericol iminent, actualmente, de o eventuală agresiune sau de niște operațiuni militare pe teritoriul Republicii Moldova nu există. Pe canalele oficiale, din mai multe surse, s-a comunicat că planurile militare ale Federației Ruse nu vizează teritoriul Republicii Moldova”, a afirmat Anatolie Nosatîi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *