Val de decese în rândul turiștilor din Grecia. Experții au găsit cauzele

Grecia Santorini
Sursa foto: Unsplash

Grecia. Turiștii străini încep să-și pună întrebări legate de siguranță, după creșterea numărului de decese în rândul celor ce vizitează Grecia. Situația pare ciudată, în condițiile în care localnicii nu par afectați.

Experții în turism au identificat cauzele valului de decese în rândul vizitatorilor străini care aleg insulele grecești ca destinație. Ei au oferit o posibilă explicație pentru ceea ce se întâmplă.

Până de curând, insulele grecești au reprezentat una dintre destinațiile de vacanță cele mai căutate. Turiștii din toată lumea alegeau să viziteze această țară și să se bucure de frumusețile ei. De câțiva ani, în rândul vizitatorilor străini se înregistrează un număr ridicat de decese, aparent fără nici o logică. În urmă cu câteva săptămâni, un cunoscut realizator de televiziune britanic, Michael Mosley, a fost găsit mort.

În acest context, punblicația greacă Ekathimerini a solicitat un punct de vedere unui alpinist, Miltos Zervas, editor al unei reviste locale de drumeții. Acesta crede că știe motivele pentru care turiștii străini mor pe capete în vacanțele petrecute în Grecia. El spune că aceștia vin nepregătiți deoarece agențiile de turism care vând excursii nu dau detalii despre ce îi așteaptă.

Miltos Zervas a arătat că pe mai multe insule grecești au fost amenajate trasee turistice destinate amatorilor, pentru a atrage mai mulți vizitatori. Turiștii sunt invitați să meargă în drumeție, să se bucure de aceste trasee, fără să fie avertizați cu privire la dificultățile pe care le vor întâmpina. Multe dintre aceste zone sunt de evitat pe perioada verii din cauza căldurii foarte mari, însă oamenii nu știu.

În ultimii doi ani, a arătat Zervas, au murit mai mulți turiști pe un traseu, E4, din sudul Cretei. Traseul nu poate fi străbătut în sezonul cald din cauza problemelor de sănătate pe care le implică un astfel de efort. Căldura îi epuizează pe turiștii îndrăzneți, spune el, fără să-și dea seama, iar la un moment dat ajung la capătul puterilor.

Miltos Zervas este de părere că turiștii ar trebui să ia exemplul localnciilor care nu ies din case pe caniculă. Între orele 14.00 și 17.00, când soarele arde cel mai puternic, toată lumea se adăpostește. Oamenii din zonă s-au adaptat la mediul natural, lucru pe care turiștii nu-l cunosc și trebuie să fie avertizați.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: