Val de reacții după festivalul SAGA: „Ați vândut bilete cu artiști-fantomă”

bilete-saga-festival-poster-
saga festival

După ce două dintre capetele de afiș ale festivalului SAGA organizat în perioada 23-25 iunie la Romaero nu au mai ajuns la București din motive de sănătate, o parte dintre participanți îi acuză pe organizatori că nu au anunțat asta din timp și că au continuat să vândă bilete. Unii dintre aceștia își cer banii înapoi și reclamă și alte probleme de care s-au lovit la eveniment. În replică, organizatorii susțin că au făcut anunțurile imediat ce au aflat și recunosc problemele cu accesul la festival.

„De râs. Cel mai nasol festival. Am luat bilet pe 3 zile și am fost doar o zi, nu mi-a mai trebuit”, „O organizare dezastruoasă”, „Nu mai calc la Saga niciodată”, „Ne-ați furat pe față”, „Sunteți cel mai penibil festival de după ’89 încoace”, „Ați vândut bilete cu artiști- fantomă”, „Ar trebui să facem toți reclamații la ANPC” sunt doar câteva dintre sutele de comentarii negative pe care participanții la cea de-a treia ediție a festivalului SAGA le-au lăsat pe pagina de Facebook sau pe un grup creat special.

La evenimentul organizat în perioada 23-25 iunie, pe terenul Romaero din cartierul Băneasa, au participat, potrivit organizatorilor, peste 165.000 de persoane. Biletele au costat între 200 de lei pentru acces general la festival și 300 de lei biletul VIP pe zi.

Care au fost problemele 

Principala problemă pe care o reclamă o parte dintre participanții la Saga Festival 2023 și pentru care cer banii înapoi este faptul că 3 artiști, dintre care 2 headlineri, au fost anulați chiar în ziua în care ar fi trebuit să urce pe scenă. Este vorba despre rapperii americani Lil Nas X și Wiz Khalifa, artiști pentru care, spun festivalierii, și-au cumpărat biletele, și artistul canadian Sickick.

Ce s-a întâmplat cu artiștii  Lil Nas X, unul dintre cei mai așteptați cântăreți, a postat pe Instagram cu doar câteva ore înainte de intrarea programată, vineri, 23 iunie, că nu mai poate veni din cauza unor probleme de sănătate. Două zile mai târziu, cânta pe scena festivalului Glastonbury, în Regatul Unit.  Mai mult, Saga Festival a anunțat că Wiz Khalifa, un alt rapper renumit internațional, s-a accidentat și nu mai poate ajunge, cu doar câteva ore înainte de festival, duminică, 25 iunie, după-amiază. Organizatorii au postat anunțul pe Instagram, alături de un video arătându-l pe artist mergând în cârje.

Doar că Wiz Khalifa anunțase în mai multe postări pe Twitter de pe 23 iunie că s-a rănit grav la spate și chiar în dimineața zilei de 24 iunie a postat videoul în cârje. „Rahatul ăsta doare al dracului și medicamentele pentru durere nu mă ajută”. „Ridică-te și droghează-te. Trebuie să ai grijă de osul ăla din spate”, sunt două dintre mesajele postate pe 23 iunie.

Celui de-al treilea artist, Sickick, i-a fost anunțată anularea chiar când trebuia să urce pe scenă, la ora 2:30 dimineața.

„În cazul lui Lil Nas X, foarte dubioasă îmbolnăvirea și apoi revenirea miraculoasă două zile mai târziu. În cazul lui Sickick, el avea avion fix înainte să cânte și nu a mai prins conexiunea probabil. Superprost organizat, nu pui zborul înainte de concert cu doar o oră, două. Deși în cel puțin un caz se știa cu o zi înainte că artistul nu poate cânta (Wiz Khalifa avea deja filmări cu el cu problema de sănătate), organizatorii nu au anunțat decât în ziua concertului asta”, a explicat, pentru ziar, Tudor, unul dintre participanți.

El a menționat și că a depus deja o plângere la ANPC:

„Am fost la destule festivaluri până acum, inclusiv la câteva aflate la prima ediție, dar ăsta ocupă nu primul loc, ci primele trei locuri la cantitatea de fail. Este și primul festival la care apelez la ANPC, deși băieții și-au trecut în termene și condiții că își rezervă dreptul să schimbe line-upul. Păi nu? Doar că schimbatul line-upului nu este egal cu prelungirea unor seturi sau repetarea artiștilor la alte scene pentru a acoperi lipsa altor artiști”.

„Nu sunt de părere că SAGA a dat țeapă cu Sickick, de exemplu, însă faptul că au vândut bilete pentru ziua de duminică având cap de afiș Wiz Khalifa, până în ultimul moment, deși știau de zile bune că el nu o să apară, ca mai apoi să refuze returnarea banilor, aș încadra-o la țeapă”, spune un alt festivalier.

Mai multe detalii, aici.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL