Skip to content
Societate

Val de reacţii negative în Italia după ce patru români au tăiat porcul în curte. Aceștia riscă închisoarea

Un porc pe jumătate ars, abandonat pe o masă într-o curte, apoi acoperit cu un sac de plastic negru, sub privirile a doi agenţi de la poliţia locală din oraşul Anzio, lângă Roma. Este una din fotografiile publicate de cotidianul “Il Messaggero”, pentru a ilustra amplul articol despre cei patru români denunţaţi pentru că au ucis “în mod abuziv” un porc, de sărbători.

Faptele au avut loc în zona Lavinio (Anzio), iar poliţiştii au fost alertaţi de vecinii speriaţi de zgomotele făcute de animal.
Cotidianul italian descrie în detaliu operaţiunea: „Imediat au intervenit la faţa locului agenţii conduşi de comandantul Sergio Ierace, care au găsit un porc tăiat de curând într-o grădină de lângă locuinţa celor patru români, în absenţa oricăror condiţii de igienă şi siguranţă. Agenţii au constatat, după o examinare succesivă, că săracul animal a fost sacrificat fără a fi mai întâi asomat, operaţiune prevăzută pentru a nu provoca suferinţa inutilă a animalului„.
Poliţia locală a solicitat intervenţia Autorităţii locale sanitare (ASL), care a confirmat nu numai moartea violentă a animalului, ci şi „cruzimea cu care a fost sacrificat”, fără a fi asomat, așa cum prevede legea.
Cei patru români, cu vârsta cuprinsă între 35 şi 40 de ani, împreună cu un cetăţean italian, care a transportat porcul, au fost denunţaţi pentru „cruzime faţă de animale şi tranşare clandestină”. Ei riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 6 luni până la un an şi o amendă de până la 150.000 de euro, potrivit Hotnews.ro.
Reacţii pe reţelele de socializare – „La moarte cu ei”
În mai puţin de o oră, ştirea a fost distribuită de aproape 800 de ori şi are sute de comentarii.
Câţiva cititori le-au urat celor patru români „aceeaşi soartă ca a animalului”. „Ar trebui măcelăriţi aceşti zulu”, „La moarte cu ei”, „blestemaţilor” sunt doar câteva comentarii.
Alţi cititori, la polul opus, fac referire la tradiţii similare din Italia. „Când eram tânăr, aşa erau sacrificate toate animalele la ţară”, spune un cititor. „Până acum 20, 30 de ani, era o sărbătoare, acum devine o crimă”, constată un alt cititor.

2 comentarii la “Val de reacţii negative în Italia după ce patru români au tăiat porcul în curte. Aceștia riscă închisoarea

  1. Acesti nemernici merita un tratament egal cu cel aplicat bietului animal, eu sunt pentru drepturile animalelor

    Criminali nenorociți sper sa putreziti in închisoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *