Skip to content
Politică

Valabilitatea cardurilor de sănătate, prelungită de Guvern

B365

Guvernul condus de Viorica Dăncilă a prelungit joi termenul de valabilitate al cardurilor de sănătate emise până la data de 31 iulie.

Mai precis, cardurile naționale de sănătate vor avea o valabilitate de 7 ani, față de 5 cât are în prezent, informează Digi24.ro.

Motivul prelugirii valabilității cardurilor de sănătate este acela al degrevării bugetului de stat din care ar fi trebuit să fie plătită tipărirea a 14,2 milioane de noi carduri.

„Astfel, prin prelungirea duratei de valabilitate a cardului până la data expirării valabilităţii certificatului digital necalificat emis de Autoritatea de Certificare a CNAS, se degrevează bugetul de stat pentru anul 2018 – 2019 cu cheltuielile aferente tipăririi unui număr de aproximativ 14,2 milioane carduri naţionale de asigurări de sănătate, precum şi a bugetului FNUASS de cheltuielile aferente distribuirii acestora”, potrivit Ministerului Sănătății.

Sumele care vor fi economisite în urma acestei măsuri nu au fost specificate în nota de fundamentare a Hotărârii de Guvern, mai adaugă sursa citată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *