Skip to content
Știri locale Vâlcea

Vâlcea: Avertizare prin Ro-Alert pentru populaţia din Racoviţa, după ce un urs a ajuns în apropierea zonei locuite şi a luat o oaie

facebook/Tanczos Barna

Autorităţile din judeţul Vâlcea au emis, joi seară, mesaj Ro-Alert pentru populaţia din zona localităţii Racoviţa, după ce un urs a ieşit din pădure şi a ajuns la un kilometru de zona locuită, atacând o oaie. Incidentul a avut loc în apropierea unei mănăstiri. Mesaje similare au fost emise pentru avertizarea populaţiei din trei localităţi din judeţul Harghita, inclusiv municipiul Miercurea Ciuc.

Conform informaţiilor date publicităţii de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea, locuitorii din zona comunei Racoviţa au fost alertaţi după ce un urs şi-a făcut apariţia în apropierea satului Blănoiu. Animalul a atacat şi a luat cu el o oaie.

Gospodăriile sunt la o distanţă de aproximativ un kilometru din spusele apelantului, dar aproape de Mănăstirea Gruiu Lupului”, transmite ISU Vâlcea.

La locul intervenţiei a fost trimis un echipaj SMURD de la Garda de Intervenţie Brezoi, informează news.ro.

Tot joi seară, în judeţul Harghita au fost emise mesaje de avertizare Ro-Alert după ce s-a semnalat prezenţa unui urs în Porumbenii Mari, a unui alt urs în municipiul Miercurea Ciuc şi a unei ursoaice cu doi pui în Băile Tuşnad.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *