Skip to content
Știri locale Vâlcea

Vâlcea: Campania de vaccinare a început pentru angajaţii din spitale şi personalul DGASPC

dw.com

Vaccinarea anti-COVID a personalului medical şi a personalului din centrele Direcţiei pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vâlcea a început luni, în patru centre din unităţi sanitare, prima persoană vaccinată fiind directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă, medicul Dan Ponoran.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Vâlcea, în această săptămână se vor administra în judeţ 975 de doze de vaccin pentru angajaţi ai unităţilor medicale şi personal medico-sanitar din cadrul DGASPC şi al centrelor private de îngrijire.

În prima zi de la debutul campaniei de imunizare, în judeţul Vâlcea au fost vaccinate 128 de persoane, cadre medicale din spitale şi personal medico-sanitar din cadrul DGASPC.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Vâlcea, Constantin Rădulescu, printre persoanele programate luni pentru vaccinare au fost şi 20 de angajaţi DGASPC, respectiv de la Centrul de îngrijire şi asistenţă Lungeşti.

„Înainte de sărbători, am amenajat şi am pus la dispoziţie un centru de vaccinare la Spitalul Vechi, unde, în prima fază, vor fi vaccinate cadrele medicale de la SJU Vâlcea.

Este o perioadă extrem de importantă şi, chiar dacă de coordonarea campaniei se ocupă alte instituţii ale statului, şi nu noi, CJ Vâlcea, am solicitat conducerii DGASPC Vâlcea să ia toate măsurile în sprijinul autorităţilor care gestionează această campanie de vaccinare”, a spus Rădulescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *