Skip to content
Știri locale Vâlcea

Vâlcea: Incendii de vegetaţie pe 400 de hectare în ultimele două zile

Pompierii militari vâlceni au intervenit în ultimele două zile pentru stingerea a 27 de incendii de vegetaţie uscată, suprafaţa afectată fiind de circa 400 de hectare, au informat, luni, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea.

Potrivit sursei citate, cele mai multe intervenţii au fost în cursul zilei de duminică, când pompierii au fost solicitaţi în 17 cazuri pentru a ajuta la limitarea şi lichidarea flăcărilor de pe terenuri şi de la marginea unor păduri din judeţ, alte zece astfel de situaţii fiind înregistrate în cursul zilei de sâmbătă. Cele mai mari suprafeţe afectate sunt în comuna Alunu, unde în ultimele două zile au avut loc patru astfel de incendii pe o suprafaţă ce totalizează circa 150 de hectare de vegetaţie şi de pădure.

„La finalul zilei (de duminică, n.r.), au fost totalizate 17 acţiuni de stingere, un număr de 95 de subofiţeri fiind angrenaţi alături de membrii serviciilor de voluntari din localităţile aferente, pentru limitarea pagubelor produse de flăcări pe o suprafaţă de 152,62 hectare de vegetaţie uscată şi 47 de hectare de litieră de pădure. Cercetările preliminare efectuate la faţa locului arată că incendiile s-ar fi declanşat în urma folosirii focului fără respectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor„, au precizat reprezentanţii ISU Vâlcea.

Pompierii vâlceni fac apel la cetăţeni să nu mai dea foc vegetaţiei uscate, reamintind totodată că igienizarea terenurilor prin ardere este interzisă, aceasta fiind permisă numai în situaţii excepţionale – după obţinerea permisului de lucru cu focul şi de către persoane instruite în acest sens, scrie agerpres.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *