Vâlcea: Ţeavă de gaze spartă în Râmnic. Pompierii intervin de 24 de ore

Pompieri
Sursa foto: INQUAM PHOTOS / ALEXANDRU BUSCA

Pompierii militari vâlceni intervin de aproape 24 de ore pentru asigurarea măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor într-un cartier din Râmnic, unde un localnic a rupt cu un tractor o ţeavă de gaze în timp ce efectua lucrări agricole, au anunţat, vineri, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea.

Purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Sorin Albinaru, a precizat că populaţia din zonă a fost avertizată de pericol prin mesaj Ro-Alert, iar un echipaj CBRN face periodic măsurători pentru a vedea nivelul de concentraţie a gazelor în aer, prima locuinţă fiind situată la aproximativ 25 de metri de locul în care s-a produs evenimentul.

„Ieri, în jurul orei 11, prin apel la 112, pompierii militari au fost solicitaţi să intervină pentru asigurarea măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor ca urmare a afectării unei ţevi de gaz de către un cetăţean care efectua lucrări agricole în municipiul Râmnicu Vâlcea, cartierul Căzăneşti. Au intervenit forţe din cadrul Detaşamentului de Pompieri Râmnicu Vâlcea cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, o ambulanţă SMURD şi autospeciala CBRN. Echipajele operative au evaluat zona, au asigurat şi au balizat perimetrul afectat la o distanţă de 50 de metri de ţeava de gaze afectată. De asemenea, au fost anunţate autorităţile cu atribuţii în domeniul. Totodată, pentru informarea populaţiei din zonă, a fost transmis mesaj Ro-Alert. În cursul nopţii au fost efectuate măsurători pentru a se depista dacă există vreun eventual pericol pentru cetăţenii din zonă. Măsurile de prevenire şi stingere a incendiilor sunt asigurate permanent de o autospecială de stingere cu apă şi spumă din cadrul detaşamentului de pompieri Râmnicu Vâlcea, iar echipajul CBRN efectuează măsurători periodice”, a transmis reprezentantul ISU Vâlcea.

Citește mai mult AICI. 

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL