Skip to content
Politică

Vâlcov mai primește o lovitură. DNA a decis ce se va întâmpla cu tablourile sale

" "

Procurorii DNA au descoperit nu mai puțin 94 de tablouri valoroase în urma percheziţiilor din Bucureşti şi judeţul Olt în dosarul lui Darius Vâlcov. Printre operele de artă, trei ar fi semnate de Pablo Picasso, unul ar fi semnat Renoir, evaluat la aproximativ 120.000 de euro, și altele ar aparține unor pictori români, printre care și Pătrașcu, Nicolae Grigorescu sau Nicolae Tonitza, scrie Agerpres.

Citește și: Stenograme incredibile din cazul Vâlcov și celebrele pungi cu bani

" "
" "

Fostul ministru al Finanţelor va fi judecat în arest la domiciliu, ca urmare a deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Citește și: ​FOTO Vâlcov avea 3 tablouri de Picasso/ „Muzeul Vâlcov”. Detalii incredibile despre perchezițiile la reședințele fostului ministru

Vineri, unul din procurorii DNA, Calin Nistor, a precizat că majoritatea tablourilor ridicate de Vâlcov fuseseră achiziţionate din strainătate, unele la licitatie.

„Majoritatea sunt achiziţionate din afara teritoriului României. Provenienţa e stabilită în anumite limite. Unele sunt de la case de licitaţie”, a declarat Nistor, conform Hotnews.ro.

„De astazi demarăm procedura de identificare, certificare de către o comisie de specialişti în domeniu. Noi suntem procurori, nu ne pricepem la evaluarea unei picturi. Pot fi şi falsuri, pot fi şi reale. Noi vrem sa facem evaluarea cât mai rapid, pentru că avem probleme legate de depozitarea acelor tablouri, trebuie transmise unor instituţii de profil, noi nu avem condiţii să păstrăm acele obiecte. Pe măsură ce se deruleaza procedura de identificare-certificare-evaluare, ele vor fi predate către o institutie de profil care le va pastra pana la solutionarea definintiva a cauzei”, a mai spus Nistor, prezent la conferinta Combaterea Criminalității în Domeniul Achizițiilor Publice, organizată de Freedom House.

Citește și: Care ar fi fost planul lui Vâlcov cu tablourile găsite de procurori

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *