Skip to content
Politică

Vâlcov, trimis în judecată în al treilea dosar. Dădea șpagă la cadastru

libertatea.ro

Fostul ministru al Finanțelor, Darius Vâlcov, a fost trimis în judecată în al treilea dosar de corupție, de această dată procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt solicitând judecarea fostului oficial pentru dare de mită.

Conform anchetei desfășurate de aceștia, Darius Vâlcov mituia cu 1000 de lei lunar un angajat al Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară din județ pentru a-i verifica documentația cadastrală întocmită de firma Millenium Topographica SRL Slatina.

Conform digi24.ro,  angajatul OICPI Olt ar fi primit vreme de trei ani bani de la Vâlcov pentru a corecta documentația întocmită de angajații firmei private.

”Acea activitate a funcţionarului public din cadrul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Olt, de primire a unei sume de bani, lunar, din partea administratorului SC MILLENIUM TOPOGRAPHICA SRL Slatina – societate care a avea ca obiect activitatea de cadastru, s-a efectuat fără nici un fel de titlu justificativ, banii fiind primiţi în mod necuvenit, fără a exista vreun document din partea societăţii, care să evidenţieze respectiva plată, în condiţiile în care acesta masca primirea banilor, printr-o prestaţie zilnică a sa, de consultanţă acordată angajaţilor societăţii susmenţionate”, se arăta într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

În luna mai a acestui an, magistrații au dispus plasarea sub control judiciar pentru 60 de zile a angajatului mituit de Vâlcov. Înțelegerea dintre cei doi s-a derulat în perioada ianuarie 2012-martie 2015, mai arată procurorii olteni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *