Skip to content
Economie Politică Puterea Știrilor Video

Vâlcov, urmașul lui Isărescu la BNR? Purtătorul de cuvânt al instituției, precizări esențiale

PSNews

Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al BNR, a fost invitat în cadrul emisiunii Puterea Știrilor, moderată de redactorul-șef PSNews.ro, Marinela Angheluș.

Una din temele abordate în cadrul interviului a ținut de informațiile apărute în presă, conform cărora atacurile agresive ale PSD, din ultima vreme, la adresa Băncii Naționale și cu precădere a guvernatorului Mugur Isărescu,  au ca principal resort dorința lui Darius Vâlcov, consilierul pe probleme economice al Premierului și ”eminența cenușie” a Programului de guvernare, de a prelua conducerea BNR.

În legătură cu această ipoteză, purtătorul de cuvânt al BNR a declarat:

Parlamentul României nominalizează pentru funcția de guvernator al BNR pe cine consideră de cuviință, în momentul în care ia această decizie.

Aceasta este dealtfel atributul Parlamentului  și singura intervenție administrativă pe care o face în activitatea Băncii Naționale: numirea consiliului de administrație și implicit a guvernatorului.

Eu cred un lucru: în BNR sunt sute, dacă nu o mie de specialiști de înaltă calificare: cu doctorate, cu studii riguroase și extrem de sofistificate. Acești oameni merită o conducere profesionistă, care să îi înțeleagă și să știe ce să le solicite.

Dacă domnul Vâlcov are aceste calități, Parlamentul este îndreptățit să facă această numire, dacă o consideră potrivită.

Eu, ca purtător de cuvânt al BNR, nu pot sa am o opinie, din păcate. Eu vin doar cu mesaje”.

Puteți viziona ma jos această declarație, începând de la momentul 3:50 și până la minutul 5:25.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *