Skip to content
Politică

Valentin Popa, PRIMA reacție de după DEMISIE: Solicitarea UDMR este inacceptabilă! EXCLUSIV

gazetadecluj.ro

Fostul ministru al Educației, Valentin Popa a oferit joi, în exclusivitate pentru PSnews.ro, o primă reacție de după demisia sa din funcția pe care acesta o deținea în actualul Executiv condus de Viorica Dăncilă.

Concret: chestionat care au fost motivele care au stat la baza acestei decizii surprinzătoare, Valentin Popa a replicat:

" "

”Solicitarea UDMR de abrogarea a unui articol din OG 9 din 2018 este inacceptabilă. Se referă la orele de limbă română de la clasele cu predare în limbile minorităților naționale, care mai nou sunt efectuate de către profesori de specialitate. UDMR-ul dorește revenirea la statutul precedent, când aceste ore erau efectuate de învățători. Ore pentru care aceștia primeau bani suplimentari, pănă la 25% din salariu”, a declarat fostul ministru.

Totodată, întrebat dacă decizia sa are legătură cu vizita de astăzi din biroul șefului PSD, Liviu Dragnea, fostul șef al Educației a adăugat:

Toată viața mea are legătură cu această demisie, nu numai o anumită vizită”.

Nu în ultimul rând, Valentin Popa a dezvăluit pentru PSnews. ro că acesta a avut o discuție cu Viorica Dăncilă, joi, înainte de prânz, chiar în biroul acesteia.

„Am vorbit cu doamna Dăncilă și mi-am depus hârtia de demisie la cabinetul dânsei. Am vorbit cu dumneaei astăzi înainte de prânz, în cabinetul dânsei”, a conchis acesta.

 

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *